HUNDEN megkapta a banját, de még gyors besározta cadiaNéket is

Dagad az újabb botrány, HUNDEN szerint a Heroic játékosai is bűnrészesek voltak a coaching bug használatában.

Az ESIC közzétette a HUNDENről szóló jelentését, melynek eredménye egy 2 éves eltiltás lett. A Heroic volt edzőjéről július végén derült ki, hogy egy ellenfelükkel megosztotta a csapat stratbookját, mely különféle antistrat anyagokat tartalmazott. Állítása szerint ez ártalmatlan dolog volt, de az ESIC nem értett vele egyet ebben, ahogyan a közösség sem.

Az ESIC jelentése két fontosabb részből áll. Az elsőben részletesen leírják a nyomozásuk menetét, a másodikban pedig a szerdai HUNDEN-nyilatkozatra reagálnak, amelyben fenyegetőzéssel vádolta a felügyelő szervezetet.

A jelentés első feléből kiderül, hogy a Heroic és az ESL igazat mondott HUNDEN kapcsán, valóban elküldte egy ellenfélnek a doksit, és a fogadó tényleg nem nyitotta meg. Bár az ESIC utalást tett arra is, hogy más információkat is megosztott HUNDEN, az nem derül ki, hogy ezek milyen jellegűek voltak, de elképzelhető, hogy az más úton jutott el a fogadóhoz.

Az ESIC kvázi azt is elismerte a jelentésben, hogy az Astralisnak küldhette el HUNDEN a doksit, ugyanis azt állítják, hogy a másik csapat szerződést akart kötni az edzővel, és szinte minden megbízható pletyka ebbe az irányba mutatott akkoriban.
A jelentés második felében pedig HUNDEN nyilatkozatáról azt mondta az ESIC, hogy szerintük nem fenyegetést kapott HUNDEN, hanem egy vádalkut. Eszerint egy hosszabb eljárás vége az lett volna, hogy olyan további bizonyítékok és kétségek merültek volna fel HUNDEN cselekedetei alapján, amivel 5 éves eltiltást is kiróhattak volna rá. De ehelyett elfogadhatta a kétéves bant, és cserébe nem ásnak tovább. Az ESIC valószínűleg tisztában van azzal, hogy HUNDEN már egy olyan mély gödörbe került az elmúlt hetekben, amiből sosem fog visszatérni a scene-be, ezért felesleges rá költeni az erőforrásokat.

HUNDEN eltiltása 2023. augusztus 24-én jár majd le.

Dagad az újabb botrány?

HUNDEN egyébként újabb interjút adott a dán TV2-nek a tegnapi nap során, amiben a csapattársait is bűnrészessé tette a tavalyi coaching bug-botrányban. Április 29-én még azt nyilatkozta az ügyről szintén nekik, hogy ő az egyedüli felelős, a társai nem tudtak róla, de most ezt az állítást visszavonta, majd azt mondta:

"Néhány játékos tudott róla. Nem akarom elárulni a nevüket, szerintem ezzel nekik kell előállniuk."

A Heroic CEO-ja, Joachim Haraldsen tagadta az újabb vádakat, valamint az ESIC vizsgálatára és HUNDEN korábbi nyilatkozatára mutatott bizonyítékként. Azonban a TV2.dk állítólag olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek alátámasztják HUNDEN vádjait, ezeket pedig Jacob "Pimp" Winneche is ellenőrizhette. Szerinte "nagyon valószínű, hogy [HUNDEN] az igazat mondja".

Pimp a TV2.dk-nak adott interjújában a Heroic felelősségére hívja fel a figyelmet, miszerint a játékosokkal együtt aktívan részt vehettek abban, hogy eltüntessék a nyomokat, melyek nem csak HUNDENt, de a többieket is rossz fényben tüntették volna fel. De Pimp még ennél is tovább ment, és feltette a kérdést, hogy mi van akkor, ha más csapatok is hasonlóan jártak el? HUNDEN egy egészen új botrányt robbanthat ki ezekkel a nyilatkozatokkal, amennyiben tényleg az igazat mondja, de természetesen a júliusi stratbook-botrány, és a mostani eltiltása után ezt sokan megkérdőjelezik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!