Végre kiadta HUNDEN a bizonyítékokat, cadiaNék mélyen hallgatnak

Végre kiadta HUNDEN a bizonyítékokat, cadiaNék mélyen hallgatnak

Ha HUNDEN igazat mond, akkor a Heroic játékosai tudtak a bughasználatról és még segítettek is annak elérésében.

A dán TV 2 publikált HUNDEN bizonyítékai közül egy server log részletet, mely TeSeS közreműködését bizonyítja a coach bug elérésében, valamint egy beszélgetést nikoval, ami alátámasztja, hogy a játékosok is tudtak arról, hogy az edzőjük csalással segít nekik. A terhelő információk létezéséről már több mint egy hete folyamatosan beszél HUNDEN, azonban eddig semmit nem látott belőle sem a nyilvánosság, sem az ügyet vizsgáló ESIC - egyedül a TV 2 stábja és Jacob "pimp" Winneche fértek hozzá.

A server log szerint TeSeS aktívan segédkezett abban, hogy HUNDEN elérje a coach bugot. Az edző elmondása szerint csak egy játékos segítségével lehet megcsinálni a bugot, és a bizonyítékok szerint ebben csak TeSeS vehetett részt a Spirit elleni meccsükön, mert a log alapján csak ő volt fent a szerveren abban az időpontban rajta kívül. A közzétett logrészletből az látszik, hogy a bug elérésére percek álltak a rendelkezésükre, mire bármelyik másik játékos csatlakozott volna hozzájuk.

15:31:22 HUNDEN elsőként csatlakozik a szerverre
15:31:33 HUNDEN kiválasztja a T-oldalt
15:37:01 TeSeS másodikként csatlakozik a szerverre
15:37:11 TeSeS kiválasztja a CT-oldalt
15:39:51 TeSeS elhagyja a CT-kezdőt
15:40:09 HUNDEN eléri a coach bugot a -269 1218 96 kordinátán
15:42:44 A Heroictól cadiaN is csatlakozik a szerverre, HUNDEN és TeSeS nincs többé egyedül
15:45:57 A Spirittől n0rb3r7 is csatlakozik a szerverre
15:57:28 Elindul a Heroic-Spirit mérkőzés

A niko és HUNDEN közötti beszélgetés részlete igen rövid, a tartalmából ítélve a coach bug-botrány kirobbanása után történhetett.

Nikolaj 'niko' Kristensen: - Mindenki tudta a csapatunkban.

Nicolai 'HUNDEN' Petersen : - Igen, igen.

Nikolaj 'niko' Kristensen : - Elsőre talán nem. De utána. Mindenki tudta.

Amennyiben ezek a sorok tényleg egy valódi beszélgetésből származnak, úgy kizárható a kétség afelől, hogy a játékosok ne tudtak volna a csalásról. De mivel nyilvánosan nem érhető el a teljes beszélgetés, vagy annak a kontextusa, így nehéz megítélni belőle, hogy tényleg a csalásról beszélnek-e vagy esetleg másról. Jelenleg csak pimp szavában lehet bízni az ügy kapcsán, aki látta a dokumentumokat és úgy véli, azok valódiak és alátámasztják HUNDEN vágyait.

HUNDEN azt nyilatkozta a dán TV 2 cikkében, hogy átadta a bizonyítékokat az ESIC-nek, akik meg fogják azokat vizsgálni. Amennyiben ők is relevánsnak találják azokat, úgy Ian Smith ESIC-biztos múltheti szavai alapján valószínűsíthető, hogy újranyitják a coach bug-vizsgálatot. Emellett arról is beszélt a Heroic volt edzője, hogy a szervezet alá akart iratni velük a coach bug-botrány idején egy NDA-t (titoktartási megállapodást), mely szerint ha ő vagy a játékosok beszélnek a bugról, akkor 100 000 dollárt kell fizetniük kompenzációként. Egy vázlatot prezentáltak nekik erről, azonban tényleges szerződés nem történt. Viszont emiatt, illetve más nem formális figyelmeztetések miatt azt állítja HUNDEN, hogy fenyegetve érezte magát.
Egyelőre sem a Heroic, sem a játékosok nem reagáltak a nyilvánosságra került információkra, azokat se nem ismerték el, se nem tagadták. Ez a viselkedés egyébként többekből ellenszenvet váltott ki, Thorin például cadiaNnek ment neki, aki köztudottan az egyik legnyíltabb ember a scene-ben, mindenről van véleménye és szereti is elmondani azt. Ezzel szemben most augusztus 20 óta csendben van.

De a dán CS:GO egyik legsikeresebb IGL-je, karrigan sem tudta szó nélkül hagyni az esetet. Ő azt mondta, ha a játékosok tényleg segítettek HUNDENnek összehozni a bugot, akkor azzal szégyent hoztak az elmúlt 20 évre, vagyis a játék történetére, és undorítónak tartja az egészet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!