Riport: Három játékos érkezhet az EG-hez, de hogy miért, az rejtély

Riport: Három játékos érkezhet az EG-hez, de hogy miért, az rejtély

A rendelkezésre álló 15 játékosból nem sikerült egy darab értelmes felállást sem összeállítania az EG-nek.

Egy, a 1pv.fr hasábjain a mai napon megjelent riport szerint az Evil Geniuses kispadjára került Stewie2K és RUSH helyét a Vitalityben kegyvesztetté vált misutaaa, valamint a K23-ból érkező neaLaN vehetik át. A Dust2.us szerint pedig az EG Carpe Diem felállásába visszatérhet egy EG-veterán, stanislaw! NeaLaN érkezése nem nagy meglepetés, már korábban is felmerült a neve egy riportban, viszont rajta kívül olyan játékosokról is lehetett hallani az amerikai szervezet kapcsán, mint HooXi a Copenhagen Flamestől vagy valde az OG-tól – ehhez képest misutaaa leigazolása nem tűnik logikusnak.

Misutaaa azután kerülhetett ki a Vitalityből, hogy a csapat félrement tavaszi szezonja után több tűzerőt kértek, amit Spinx személyében meg is kaphatnak – ez látszólag egy terv része, érthető, jó igazolás. Az EG-nél viszont úgy tűnik, fogalmuk sincs a Counter-Strike-ról ezen a ponton. A problémákkal küzdő, kudarcot valló Stewie2k-felállás mellé leigazoltak még tíz további játékost tavasszal, most pedig az ő előléptetésük vagy keverésük helyett inkább középszerű európai fiatalokkal töltenék fel a Starbucks-incidensbe belebukó botrányhősük helyét.

NeaLaN alighanem irányító lesz ebben a csapatban. Viszont komoly eredmények és nemzetközi tapasztalat nélkül egy kazah IGL-re nem sokáig fognak hallgatni a többiek, pláne, hogy az angoljáról semmit sem tudunk. Misutaaa pedig olyan nevek mellett, mint CeRq, brehze és autimatic, bizonyára a sarokban ülő ötödik szerepét veheti magára. Miután a világ két legjobb edzője, XTQZZZ és zonic sem tudott mit kezdeni a franciával, esélytelen, hogy pont az EG menedzsmentje indítja majd be a karrierét, de a csekkek minden bizonnyal jók lesznek.

És akkor arról nem is beszéltünk, hogy egy ilyen multikulti csapatnak várhatóan nulla kémiája lesz. Főleg, ha Észak-Amerikában fognak élni, ahol egyre kevesebb a verseny. Ja, és ezekkel a cserékkel európai lesz az EG, ami a Major régiójukat is befolyásolja. Azaz a legkeményebb nyílt selejtezőkön és RMR-okon át kellene valahogyan eljutniuk az év legnagyobb versenyére. Amennyiben ez a projekt ebben a formában megvalósulna – ritkán írunk ilyet –, de minden érintett fél azonnali kudarcra van ítélve. Brehze és CeRq pedig kaptak egy újabb indokot arra, miért ne hosszabbítsanak szeptemberben a szervezettel.

Az EG várható felállása

Tsvetelin „⁠CeRq⁠” Dimitrov
Vincent „⁠Brehze⁠” Cayonte
Timothy „autimatic” Ta
Sanjar „neaLaN” İshakov
Kévin „misutaaa” Rabier

EG.CD

Ami az EG egyik fiatalabb felállását illeti, a korábban Carpe Diemként ismert csapatban CLASIA-t válthatja stanislaw a riport szerint. Az EG-től 2021 novemberében menesztett irányító visszatérésének híre teljesen váratlanul futott be. Állítólag nemrég egy nagy, öt héten át tartó közös bootcampen vett részt az EG tizenakárhány fős felállása, ahol még CLASIA-val játszottak – nem tudni, mi történt, hogy stanislaw lett rá a megoldás. Arról nem is beszélve, hogy a csapaton belüli szerepeket is megbolygatná ez a csere, mert kikerülne az IGL-feladatkör Walco kezéből, aki két éve irányítja társait.

Colby „Walco” Walsh
Jerric „wiz” Jiang
Jadan „HexT” Postma
Connor „chop” Sullivan
Peter „stanislaw” Jarguz

Tommy „Axed” Ryan (edző)

Az átigazolási időszak legfrissebb hírei egy helyen

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!