Stewie2K reagált a vádakra: beismerte, hogy nem elég jó irányítónak

Stewie2K reagált a vádakra: beismerte, hogy nem elég jó irányítónak

Stewie2K már a stream elején beismerte, hogy vitáztak az első napokban maLeKkel a hozzáállása kapcsán vagy 45 percig, de nem tudtak kiegyezni és ez frusztrációhoz vezetett.

Az EG volt segédedzője, EVY egy interjú során hosszassan mesélt arról, hogy milyen volt a csapattal dolgozni, pontosabban milyen volt az edzői stáb és Stewie2K, az EG irányítója közti kapcsolat. Ebből röviden az derült ki, hogy Stewie gyerekesen viselkedett az első napoktól kezdve: nem hallgatott senkire, úgy játszottak, mintha faceiteznének és olykor egyáltalán nem irányított, majd végül maLeKéknek kellett távoznia, hiába próbáltak több autoritást kérni a felállás felett a szervezettől.

Stewie először Twitteren reagált az interjúra. Akkor azt állította, hogy EVY teljesen kiforgatta és túldramatizálta a történetet, ráadásul nem is érti, hogy a segédedzőnek mi a problémája, mert ők ketten kijöttek. Azt ígérte a játékos, hogy egy streamben részletesen elmeséli a saját nézőpontját, ami meg is történt. Bár elég érdekesen indult az egész, lényegében EVY-t próbálta diszkreditálni úgy, hogy azt mondta: „nem hiszem el, hogy valaha is tiszteltem ezt az embert” és állította, hogy EVY nem volt annyira közel az eseményekhez, mint azt többször sugallta az interjúban.

A stream legfontosabb állításai közül az első, hogy Stewie tagadja az EG edzői stábjának távozásában vélt szerepét. Állítása szerint a csapat sem tudott erről a bejelentésig. Már a stream elején beismerte, hogy vitáztak az első napokban maLeKkel a hozzáállása kapcsán vagy 45 percig, de nem tudtak kiegyezni, mert Stewie szerint nem hibázott. Az edző szerette volna rendezni a kettejük kapcsolatát a Stewie szerint heves, EVY szerint nyugodt vita után informális körülmények között egy kávé mellett, ám Stewie ebbe nem ment bele, mert szerinte nem voltak annyira jóban. Érthető módon így később sem kerültek túl közel egymáshoz, de Stewie szerint nem volt rossz a kapcsolatuk, csupán nem értettek egyet.

Másodszor, Stewie az egyéni játékára tért ki. Erről EVY azt állította, hogy olyan alapvetésekben sem fogadott meg tőlük tanácsokat, mint a tradelés. Stewie szerint azért volt rossz a játéka, mert irányítóként a csapat problémáira fókuszált: „Szerinted nem tűnt fel nekem, hogy rossz vagyok? Hogy a csapatot helyezem magam elé? Hogy azon aggódom, mi történik a pálya másik oldalán?” A játékos tudta, hogy rosszul játszik, ezért vállalja is a felelősséget. Az ESL Pro League-es kiesésért is saját magát okolta: „Rossz voltam, nem tudom, miért nem tudok megölni senkit. Nem tudom, miért nem hozom a számokat. Annyi faktor játszik közre. Ez [a HLTV rating] nem írja le, mi történt velem ebben a szezonban.”

A stream végefelé heves bocsánatkérések közepette elárulta a játékos, hogy azóta megbeszélték maLeKkel a történteket. Így beismerte neki, hogy hibázott, rossz volt a megközelítése és több tiszteletet kellett volna adjon az edzőnek. Valamint kimondta, hogy „tudom, nem vagyok alkalmas kapitánynak” és jó lett volna, ha lenne egy FalleNjük vagy egy gla1ve-jük, de nincs.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!