Az EG volt segédedzője szerint Stewie2k gyerekesen viselkedett velük

Az EG volt segédedzője szerint Stewie2k gyerekesen viselkedett velük

Az EG segédedzője több történetet is elmesélt az EG-vel töltött közel fél évéről, amiből az derül ki, hogy már az első naptól kezdve nem jött ki Stewie2k és az edzői stáb, a csapat pedig úgy játszott, mintha faceiteznének, mert nem hallgattak senkire.

Öt hónap közös munka után az Evil Geniuses lényegében kirúgta a CS:GO csapat mögötti edzői stábot május elején: a vezetőedzői szerepből maLeK egy inaktív szerepbe került, a segédedző EVY és az elemző Hepa pedig azonnali hatállyal távoztak. Azonnali hatály alatt pedig azt kell érteni, hogy még őket sem tájékoztatták formálisan, EVY szerint Twitterről tudták meg, hogy kirúgták őket. A segédedző most az EG-vel töltött időről mesélt a 1pv.fr-nek egy interjúban, ebből pedig az rajzolódik ki, hogy Stewie2k-val az egója és a hozzáállása miatt képtelen volt a stáb együttműködni már az első napoktól kezdve, a játékosok pedig követték őt a lejtőn, ami ahhoz vezetett, hogy a csapat mindenhol borzalmasan szerepelt.

A legfontosabb állítások

MaLeK szabad kezet kapott a felállás felépítéséhez, de hiába nem akarta, a szervezet ráerőltette Stewie2k leigazolását, mert „egy szupersztár, nyert egy Majort, ő a legjobb NA-játékos, stb.”

 Már az első bootcamp elejétől kezdve nem működött semmi. A játékosok egyértelművé tették, hogy nem tisztelik az edzőket és nem akarják, hogy beleszóljanak a játékba, csak legyenek igenemberek, akik szurkolnak a háttérben. EVY állítása szerint autimatic szájából hallotta is ezt a véleményt a bootcamp első estéjén a hotelben.

 A játékosok úgy csináltak, mintha faceiteznének, Stewie2k nem kommunikált irányító létére és nem viselkedett profiként úgy általában. EVY szerint az 5-6. naptól kezdve Stewie már nem volt hajlandó köszönni sem maLeKnek. Amikor az edző beszélt hozzájuk, elfordult inkább. Amikor taktikai szünetet kért meccs közben, Stewie megtagadta azt.

 EVY szerint a játékosok pazarolták a felkészülési idejüket, nagyon specifikus dolgokkal foglalkoztak, miközben a nagy képet nem tartották fontosnak.

 Az ESL Pro League alatt maLeK helyett EVY állt be a csapat mögé. Szerinte Stewie2k nem irányított egyszerűen még akkor sem, amikor az EG CEO-ja előtt játszottak. Azt gondolta EVY, hogy ezután Nicole LaPointe Jameson közbelép majd, de nem tette.

• EVY szerint Stewie2k nem volt hajlandó tanácsokat fogadni és azt állítja, van 20 gigabájtnyi videója csak arról, hogy a játékos türelmetlenség miatt meghal, mert nem akart megtanulni tradelni és számtalanszor úgy halt meg „mint egy noob”.

 A volt segédedző szerint három hónap után a játékosok is észrevették, köztük autimatic is, hogy probléma van az irányítóval: „Paolo, Stewie hozzáállása nem jó”, mondták neki ekkor, miközben ők maLeKkel már a második nap óta ezt szajkózták. „Minden vészjelző villogot, senki sem hallgatott ránk, a repülő lezuhant, viszlát” – foglalta össze EVY.

 Még akkor sem történt változás, amikor maLeK már a szervezethez ment demókkal, hogy csináljanak valamit, mert ez nem működik. Az edzőnek autoritást ígért az EG, a valóságban ebből semmi sem látszott. Ezután maLek már nem bírta tovább diplomatikusan kezelni a csapatot és már úgy beszélt velük, hogy „várj, szarul csinálod, csináld azt, amit én mondok, ez nem normális”. Evy szerint maLeknek „hat hónapon át igaza volt és amikor végre kiállt magáért, hogy ne hülyítsék tovább, akkor vége is volt”.

 Az EG tervei EVY szerint irreálisak voltak. Először egy 2,5 hónapos európai bootcampről volt szó, utána pedig otthoni gyakorlás lett belőle azzal az elképzeléssel, hogy ennyi ideig nem játszanak hivatalos meccset, elmerülnek a felkészülésben és aztán a semmiből, „legenda módban” térnek vissza.

 Miután semmi sem működött, az edzőknek nem volt autoritása, a csapat pedig csúszott lefelé, maLeK úgy döntött, hogy a kispadra kéri magát. EVY helyett az EG döntött, Twitterről tudta meg, hogy kirúgták őt a szervezettől.

Stewie2k magyarázatot ígér

Természetesen Stewie2k is reagált az interjúra, bár részletes magyarázatot csak egy mai streamre ígért. A Twitteren közzétett posztjai alapján a játékos úgy gondolja, hogy EVY kiforgatta a történetet és túldramatizálta azt, amivel őt jelentősen rosszabb színben tünteti fel, mint a valóság. Stewie azt mondta, vállalja a felelősséget azért, mert „néhány frusztrációját levezette”, de szerinte nem úgy történtek ezek, ahogyan EVY állítja. Szerinte a probléma maLeK és közte volt, ezért nem érti, EVY miért száll bele így, amikor ők ketten kijöttek. Ehhez hozzátartozik, hogy EVY azt mondta, szerinte Stewie2k szándékosan hízelgett neki egy idő után, hogy ezzel is maLeKet bosszantsa. A játékos szerint ez nem igaz.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!