Twitterről tudta meg az EG edzői stábja, hogy kirúgták őket

Twitterről tudta meg az EG edzői stábja, hogy kirúgták őket

Az EG 44 hivatalos pályát játszott öt hónap alatt, miután mindenhonnan korán kiestek.

Öt hónap közös munka után az Evil Geniuses lényegében kirúgta a CS:GO csapat mögötti edzői stábot: a vezetőedzői szerepből maLeK egy inaktív szerepbe került, a segédedző EVY és az elemző Hepa pedig azonnali hatállyal távoznak. A bejelentés szerint az EG CS:GO csapatának súlyos problémáira nem a játékosok cseréjével keresnek azonnali választ, hanem a támogató személyzet eltávolításával, azonban nem jelentettek be új igazolásokat a helyükre, az „a következő hetekben” jöhet.

Az EG problémáiról bővebben értekeztünk egy korábbi cikkben. A legfontosabb pontjai ennek: a csapat szezonja korán végetért és így szeptemberig nincs versenyük, az elmúlt öt hónap alatt pedig 44 hivatalos pályát játszottak, mert mindenhonnan kiestek. Kívülről nehéz megítélni, hogy ez mennyire volt az edzői stáb sara és mennyire a játékosoké, de Nicole LaPointe Jameson CEO tweetje után inkább játékoscserét várt mindenki, mintsem maLeKék eltávolítását. Bár még erre is sor kerülhet, ugyanis állítólag két teljes csapatot készülnek leigazolni és 15 fős felállást építenek.

Forrás: Evil Geniuses

MaLeK három éven át volt a G2 edzője, egészen tavaly novemberig, amikor is a világ egyik legjobb mestere, a Vitalityből érkező XTQZZZ váltotta őt a szerepben. Ez egy olyan változásnak tűnt akkor, hogy nem is számított ki a jelenlegi edző, XTQZZZ-zal egyedül zonic kélhet versenyre a piacon – aki nem mellesleg az ő munkáját vette el a franciáknál. Decemberben az így munka nélkül maradt maLeK az EG-hez igazolt, ahová veletartott EVY is, akivel korábban a G2-nál dolgoztak együtt. Hepa a Liquidnél dolgozott 2021-ben elemzőként és gyakorlatilag Stewie2k-val együtt érkezett onnan az EG-hez, neki nincs korábbi kötődése az edzői stáb többi tagjához.

A stáb kirúgásával kapcsolatban furcsa adalék még, hogy EVY állítása szerint ő a Twitterre kitett nyilatkozatból tudta meg a sorsát – a közösség egyöntetűen elítélte ezért az EG-t.

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!