Minden, ami az átigazolási időszakban eddig történt

Minden, ami az átigazolási időszakban eddig történt

A legfrissebb pletykák és riportok a nyári átigazolási időszakból.

A nyári szünet már-már szinonímája az átigazolási időszaknak Counter-Strike-ban. Ezúttal sincs ez másképp, rengeteg pletyka és riport jelenik meg napról napra. Az őszi szezonra készülődve mindenki igyekszik javítani a felállásán, mi pedig ebben a cikkben követjük a változásokat.

NAVI

A NAVI sdy-jal folytatja a játékot a BLAST Premier tavaszi döntőjén szerzett aranyérem és az IEM Köln ezüstérme után. Ezzel együtt electroNic marad az irányító.

Astralis

Az IEM Köln elődöntőjéig jutó dánok edzője, trace azt nyilatkozta a verseny után, hogy nem lesznek változások a felállásban. Természetesen nem ez lenne az első alkalom, hogy valaki ezt nyilatkozza, majd mégis jönnek a cserék. Mindenesetre is, korábban lehetett hallani arról, hogy device és valde válthatja Farligot és Xyp9xet, de hogy lesz-e ebből bármi is, az minden nappal egyre kétségesebbé válik. Más játékosokat nem hoztak hírbe a csapattal eddig.

Vitality

A francia-dán ötösből misutaaa kikerült és a Falconsba igazolt, hogy helyet csináljanak egy fragerősebb fiatalnak. Az értesülések szerint az ENCE-ben játszó Spinxre pályáztak leginkább és ez be is jött. Ezzel együtt az utolsó francia zászló is eltűnik a top tier Counter-Strike-ból.

G2

JACKZ először átigazolási listára került, majd a frissebb riportok arról szóltak, hogy eligazol és ez így is lett. Továbbá lehetett hallani arról is, hogy XTQZZZ is elveszítheti a munkáját NiKoék mögött, de az edző ezt rögvest megcáfolta. Időközben JACKZ helye már el is kelhetett, két riport is beszámolt arról, hogy a G2 nagyon közel áll jks leigazolásához – ezen a ponton már-már tényként is kezelhetjük az érkezését. Kassad szerint az ausztrál játékos 200 ezer dollárba kerülhet.

Ami az irányítót illeti, Aleksib átigazolási listára került a G2-ban. A legfrissebb hírek szerint a Copenhagen Flamesből ismert HooXi lesz a befutó a finn játékos helyére. A Dexerto riportja szerint a BLAST Premier őszi csoportkörére vele nevezett a G2. A 1pv.fr viszont azt állítja már, hogy le is igazolják, nem csak beugró lesz. Ezzel lényegében eldőlhetett NiKoék csapata az év második felére, már csak a hivatalos bejelentésekre várunk.

Liquid

YEKINDAR kölni beugrása után a Liquid állítólag nagyon szeretné megszerezni a lett játékost. Korábbi cikkünkben összefoglaltuk, hogy ez az igazolás miért nem annyira biztos, mint sokan gondolják. De mint írtuk, pénzzel és idővel megoldhatják, ha hajlandóak rá áldozni. Egyelőre a Dust2.us riportja alapján úgy tűnik, a BLAST Premier őszi csoportjában ismét YEKINDARral indul a Liquid. Ezt azóta a Liquid elismerte, ráadásul a menedzserük hozzátette, hamarosan jó hírrel szolgálhatnak a közös jövőt illetően.

OG

Az IEM Köln rájátszása előtt jelentette be az OG, hogy a BLAST Premier tavaszi döntőjén beugróként játszó Degster váltja mantuut a kezdőben.

Imperial

Fnx és peacemaker is eljárták az utolsó táncukat FalleNékkel a riportok szerint. Előbbi a teljesítményei miatt kerülhet ki a csapatból. Helyét az MIBR játékosa, chelo veszi át, miután sikerült megegyeznie a két szervezetnek az árról – 200 ezer dollárért kelt el. Az edző esetében nem ismert a kirúgás oka.

EG

Kellemetlen helyzetben volt az Evil Geniuses, mert az idei évre tervezett csapatuk összedőlt, mint a kártyavár. Először az edzői gárda szűrét tette ki a szervezet (maLeK csak kispadra került), utána jött Stewie2k és a Starbucks-incidens. Az ebből kerekedő botrány miatt a riportok azt mondták, hogy ezért a kispadra került RUSH-sal együtt. Mostanra viszont Stewie2k bejelentette, hogy felhagy a versenyzéssel és streamelni fog az EG-nél, tehát biztosan kikerült az aktív felállásból. Szeptemberben pedig még két játékos, CeRq és Brehze távozhatnak a szerződésük lejártával.

Persze még akkor is lesz kismillió CS:GO játékosuk, hiszen két teljes csapatot leigazoltak tavasszal. A lehetőségekből persze kifutottak, az idei év után nem ez a legjobb játékosok álmainak szervezete. Ez olyan helyzetbe kényszeríti az EG-t, hogy a források szerint misutaaa és neaLaN lehettek volna a főcsapatban Stewie és RUSH cseréi. A G2-nál történt változások miatt azonban felmerült Aleksib leigazolása is a finn sajtó szerint.

Végül az RMR szabályai miatt úgy döntöttek, mégsem kell nekik misutaaa, mert így az amerikai selejtezőkön játszhatnak a nehezebb európaiak helyett. Ezért neaLaN leigazolásán túl előléptették HeXTet az EG.CD-ből. Az edzői székbe a CPH Flames volt mestere, Daniel Vorborg ül be. A Carpe Diemhez stanislaw érkezett CLASIA helyére – a veterán várhatóan átveszi az IGL-szerepet Walcotól. HeXT megüresedett helyét pedig RUSH veszi át.

Eternal Fire

XANTARES és woxic közös projektje három cserét jelentett be júliusban. Mindhárman régi társai egyébként a török riflernek, még a Space Soldiersben dolgoztak együtt. MAJ3R és paz játékosként, hardstyle edzőként tért vissza hozzájuk, illetve a Counter-Strike-hoz.

GODSENT

A GODSENT az IEM Köln előtt elvesztette aktív CS:GO felállását, miután a 00NATION leigazolta coldzera mellé TACO-ékat. Már csak b4rtin és felps maradt velük, előbbi játékos sorsa kérdéses, utóbbi várhatóan eligazol a Fluxohoz, így a korábbi hírekkel ellentétben nem brazilokkal folytatja a GODSENT. A svéd szervezet időközben elengedte az akadémiáját is, kiszállva ezzel a WePlay ligájának aktuális szezonjából. A CEO-juk szerint hamarosan bejelenthetik új csapataikat.

BIG

Korábban felmerült egy olyan pletyka, miszerint tabseN és gob b a G2-ba igazolhatnak Aleksib és XTQZZZ helyére, de mostanra biztossá vált, hogy erre nem kerül sor. Egyrészt a G2 megtalálta embereit a riportok szerint (lásd feljebb). Másrészt a BIG irányítója és legendás edzője 2027-ig hosszabbított a szervezettel. Ezen kívül történt egy tiziaN–k1to csere a kezdőben, amit k1to kiemelkedő teljesítményei indokoltak az akadémiában, majd a Roobet Cup 2022 során.

MIBR

A riportok szerint chelo távozása miatt felszabadult egy hely, amelyet HEN1 fog betölteni ősztől és ez beigazolódott. A brazil AWP-s ezzel újabb esélyt kapott egy erősebb brazil csapatban.

Complexity

Az egész tavasszal csalódást keltően játszó Complexity lecserélte juniort, a helyét pedig hivatalosan is átvette hallzerk. A norvég játékos korábban a Dignitasban játszott f0restékkel, de a csapatot elengedte a szervezet, ezért ingyen igazolhatóvá váltak a játékosaik.

TITANS

A GORILLAZként ismert felállás mögötti szervezet több, mint egy éven át rejtőzködött valamilyen ismeretlen okból kifolyólag. A svájci hátterű org azonban végre felfedte magát, méghozzá TITANS néven. A játékosok változatlanul: suNny, oskar, MSL, supra és Nodios. Az edzői feladatokat a 2018-as mousesports miatt ismert lmbt látja el.

ENCE

Spinx elvesztésén túl a finn szervezet úgy döntött, ideje AWP-st is cserélni, ezért hades a kispadra került hivatalosan is. A helyére várhatóan a Movistar Ridersből érkezhet SunPayus. Spinx utódja a riportok szerint az OG kispadjáról érkezhet valde személyében.

Fnatic

A fnatic egész évben átigazolási szezont tart, február vége óta a sokadik cserét jelentették be augusztus 5-én: a próbaidős HEAP helyére a holland FASHR érkezik.

Falcons

Nagy mozgolódás volt a szaúd-arábiai szervezetnél. A sérült Kyojin helyén megtartják az egyébként hónapok óta velük összekötött NBK-t, aki most a MOUZból igazolt át hozzájuk. A korábbi pletykákkal ellentétben Python megtarthatja a helyét, Keoz viszont nem, így az EG által kikosarazott misutaaa lett a Falcons ötödik embere.

The Prodigies

A Prodigy Agency bejelentette a The Prodigies nevű akadémia projektjük harmadik évadát, amelyben a 16 éves magyar játékos, Vida „noleN” Nolen is játszani fog. Továbbá az edzői stábban is lesz magyar a csapatnál Rozsos „pakesZ” Patrik személyében. A Prodigy Agency fizetést és számtalan támogatást nyújt majd a projekt tagjainak a fejlődéshez: például apEX és NBK mentorálja majd őket vagy bootcampelhetnek. A játékosoknak nem lesz kivásárlási ára, a Prodigy csupán az ügynökük lesz, amikor egy nagyobb csapat lecsapna rájuk.

HEET

A korábban DBL PONEY-ként ismert felállás leigazolta a G2-ból kikerült JACKZ-et

cowana

Kolor legújabb, nemzetközi csapatában két hónap után megtörtént az első csere: maty a szerződése lejártával távozik, a helyét egy német veterán, denis veszi át. Denis nem összekeverendő „a jó dennisszel”, aki a svéd fnaticban játszott 2015-től és számtalan nagy tornát nyert a karrierje során. A legérdekesebb kérdés nem is az lesz, hogy mire képes az új játékos, hanem az, hogy a cowana irányítójával, kRYSTALlal sikerült-e elsimítaniuk a nézeteltéréseket a 2014-2017 közötti időszakból. Erre reagálva ugyanis kRYSTAL azt nyilatkozta még 2020-ban, hogy „denis és én, mi sohasem leszünk jó csapattársak együtt, mindig van valamilyen feszültség köztünk”.

Apeks

Az amerikai kiruccanás után Európában folytatja a legendás játékos, shox. Az Apeks újjáépítette felállását a nyáron STYKO, jkaem és nawwk megtartásával, így szereztek egy feltörekvő fiatalt és egy új edzőt is shoxon túl.

CLG Red

Nemzetközi felállásra váltott az észak-amerikai szervezet női csapata, amelynek flashie az edzője. A korábbi felállásából megmaradt GooseBreeder és uhKelsie, de Juli, Emy és di távoznak, hogy helyet adjanak az ausztrál BiBiAhnnak, a francia Kaodaynek és az egyesült államokbeli madssnek.

Sangal

Az NIP-ból ismert phzy kölcsönbe érkezett a Sangalhoz – ahol kory is játszik –, miután S3NSEY kilenc hónapig civil szolgálaton lesz Ausztriában.

O Plano

kNgV sokadjára is visszatért. Hogy minek, az nem derült ki, mert amikor megkérdezték, azt mondta, nem beszélni akar, hanem lövöldözni. Ám legyen. Az O Plano a tökéletes számkivetett brazil csapat, idekerült yel, NEKIZ, piriaz1n és caike, az edzőjük pedig cogu lesz.

Copenhagen Flames

Ha az O Plano a számkivetett brazilok megőrző helye, akkor az új Copenhagen Flames ennek a dán verziója lett, azzal a különbséggel, hogy itt a futottak még játékosok is egész erősnek számítanak a nemzetközi porondon. A sokszor csalónak bélyegzett birdfromsky lesz az irányító, b0rup, TMB, raalz és regali lövöldöznek majd mellette, míg cube felel az edzői feladatokért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!