Cserélnek kolorék, veterán némettel bővül a cowana

Cserélnek kolorék, veterán némettel bővül a cowana

Érdekes döntés annak fényében, hogy a cowana irányítója és az új szerzemény köztudottan nem jönnek ki egymással.

A 27 éves német veterán, denis veszi át maty helyét a cowana kezdőjében. A csapat, ahol kolor is játszik, júniusban állt össze. Első tornájukon, az ESL Pro League 16. szezonjának konferenciáján a 9-12. helyen végeztek. A játékoscsere okait nem részletezte a cowana, de maty elárulta, hogy a szerződése augusztus 15-én lejár és nincs tervben a hosszabbítás, FPL-C-zést és streamelést ígért a következő hónapokra.

Ami denist illeti, sokan ismerhetik a német játékost, akinek még személyes Reddit fórumot is készítettek a „rajongói” azzal a felütéssel, hogy ő a legjobb Counter-Strike játékos valaha, avagy GODenis. Hosszú karrierje során mindig is az elpazarolt tehetségek közé tartozott, pedig volt lehetősége régebben egészen ígéretes játékosok között is bizonyítani. 2015-ben például NiKoval is csapattársak voltak, de amíg a bosnyák játékos a FaZe-nél vagy a G2-nál kötött ki, denis a PENTA-ban, a Seedben és az abból létrejövő Sproutban lövöldözgetett, mígnem közel egy évvel ezelőtt félbe nem hagyta a játékot.

„Egy év után visszatértem a versenyzéshez. Idő kellett ahhoz, hogy reflektáljak pár dologra, gondolkozzam a karrieremmel kapcsolatos múltbéli döntéseken és hogy mi ment félre. Nagyon tiszta volt számomra, hogy egy erős szervezettel és egy olyan csapattal akartam kezdeni, amiben hiszek. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a szerverre hamarosan és együtt fejlődhetek az új csapatommal. Köszönet mindenkinek!” – nyilatkozta denis.

Denis és a cowana irányítója, kRYSTAL többször is játszottak már együtt a 2010-es évek derekán. A kettejük viszonya azonban nem volt rózsás sohasem. 2014-ben Denis, nex és spidii a Majorön elért top 8 után a mousesportsba igazoltak, így magukkal vitték az instant kvalifikációs jogot gob b-ékhez, hátrahagyva kRYSTALt a nagy semmivel – pontosabban a híres, „árulók” névre keresztelt AK-val.

Később a Sproutnál ismét csapattársak lettek, erről 2020-ban a HLTV Confirmed műsorában úgy nyilatkozott kRYSTAL, hogy adott nekik egy második esélyt a Sprouttal, de az emberek nem változnak: „denis és én, mi sohasem leszünk jó csapattársak együtt, mindig van valamilyen feszültség köztünk” – tette hozzá kRYSTAL. Ennek fényében érdekes lesz látni, hogy denis gondolkodós ideje és úgy általában az elmúlt két év milyen változásokat hozott a játékosok szemilyéségében, sikerült-e túllépni a személyes problémákon.

A cowana felállása

Kevin „⁠kRYSTAL⁠” Amend
Stefan „⁠stfN⁠” Seier
Kevin „⁠HS⁠” Tarn
Ádám „⁠kolor⁠” Domoszlay
Denis „denis” Howell

Dominik ⁠KiNGDOM⁠” Aberle (edző)

Az átigazolási időszak legfrissebb hírei egy helyen

Borítókép: cowana
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!