Az Astralis edzője szerint nem lesznek cserék

Az Astralis edzője szerint nem lesznek cserék

Farligról, Kölnről és a felkészülésükről beszélt az Astralis edzője egy interjúban.

Az IEM Köln után az Astralis edzője, trace adott interjút a HLTV-nek. A dán mester ebben elmondta, miért és hogyan jutottak el a nyári szünet előtti utolsó verseny elődöntőjébe, mit gondol a csapatról, a fejlődésükről. Továbbá a jövőjük kapcsán megválaszolta, hogy lesznek-e cserék a felállásban – korábban lehetett hallani olyan pletykát, hogy device talán visszatér farlig helyére.

Trace pozitívan értékelte a versenyt és a helyezést is. Ez érthető, hiszen az Astralis elmúlt hónapjai finoman fogalmazva is nehezek voltak. Ezek után sem ők, sem senki más nem hitt abban, hogy a rájátszásba juthatnak, mégis sikerült. A NAVI elleni Mirage-t részletesebben is kielemezte az edző, már amennyire emlékezett. Elmondása szerint túl lassan játszottak, nem nyertek meg olyan tereket a pályán, amelyeket általában a T-oldalon megszoktak, a párbajokban bátortalanok voltak. Arról, hogy miért blameF irányít gla1ve helyett ezen a pályán, azt mondta trace, hogy így kevesebb a nyomás gla1ve-en, akinek egyszerre kell az összes többi pályára fókuszálnia, valamint blameF magabiztosabb Mirage-on.

Farligról is kérdezték az Astralis edzőjét. A dán AWP-s tavasszal csatlakozott hozzájuk, azóta sok rossz teljesítménye volt, Kölnben is 0,87 lett a ratingje. Trace szerint nehéz megmondani, mi tartja vissza őt a játékban. Igyekeznek megtalálni, hogyan lehet nagyobb hatása a meccseken. „Talán a riflereket jobban felkészítjük [a körökben], mint az AWP-st, mert itt van blameF és k0nfig” – tette hozzá. Farligot egyénileg jónak tartja, ezért is próbálnak több teret találni neki.

Az interjú végén a HLTV munkatársa megkérdezte trace-t, hogy mikor számíthatunk újabb Astralis-győzelemre egy versenyen. Erre hosszabban válaszolt, de igazából ő sem biztos benne, „jó a kérdés”, kezdett bele válaszába nevetve. Összefoglalva, a cél természetesen az, hogy trófeákért versenyezzenek, most talán szerencsével összejöhetett volna a NAVI ellen, ami már pozitívum szerinte. Reálisabban nézve, három hónap múlva, vagyis őszre elérhetik a potenciáljukat az edző szerint, addigra talán kijavítják a hibáikat is. Ennek a gondolatmenetnek a végén hangzott el az a kulcsmondat is, ami vélhetően cáfolja az átigazolási pletykákat:

„A játék folyton változik, új dolgok jönnek, sokat kell foglalkozni a metával, a csapatok kibaszott jók most, sok erős csapat és játékos van. De nem, nem lesznek cserék, nem” – zárta le trace a beszélgetést.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!