A FaZe visszavette a trónt, torzsiék a világ 10 legjobbja között

A FaZe visszavette a trónt, torzsiék a világ 10 legjobbja között

Az IEM Köln igencsak felbolygatta a top 10 csapatok név- és rangsorát.

Ahogyan az várható volt, az IEM Köln bajnoka, a FaZe lett a világ vitathatatlanul legjobb csapata a nyári szünet előtti utolsó HLTV ranglistán. A korábbi 20 pontos hátrányukat így 40 pontos előnyre cserélték s1mple-ékkel szemben karriganék. További változás, hogy az Astralis két hónap után ismét visszatért a legjobb tíz közé, a Movistar Riders és a MOUZ pedig először érte el ezt az eredményt a jelenlegi felállásaikkal.

A frissített ranglistán a top 10 változásai a legszembetűnőbbek. Az ENCE újabb helyet veszített, ezért már a Cloud9 a harmadik, Snappiék csak a negyedikek. Az Astralis elődöntős szereplése Kölnben hathelyes javulást eredményezett, most már ötödikek. Ezzel megelőzték a Vitality-t, akiket a hetedik helyen a szintén kölni elődöntős Movistar Riders követ. Nyolcadik helyen kezdi a nyári szünetet a G2 kéthelyes visszaesés után, a NIP változatlanul kilencedik. A top 10-et torzsi és a MOUZ zárja. Ez már csak azért is nagy eredmény torzsiéktól, mert így 2018 ősze óta először került magyar játékos ilyen magasra: akkor a FACEIT Major Londonon DeadFoxék legendák és HLTV 10. helyezettek lettek, de később már nem lépték át ezt a határt többször.

A top 10-ből kieső csapatok így a FURIA, a BIG és a Heroic, akik mind korán búcsúztak Kölntől. A Liquid három helyet javítva már a világ 14. legjobbja, megelőzték a Spiritet, az OG-t és az Outsiderst is. A 00Nation immáron nem az Imperial mögött szerepel egy hellyel, hanem előttük öttel. A top 30-ból időközben eltűnt az NBK-vel játszó francia Falcons-ötös, helyüket a szervezet nélkül ténykedő, korábbi MAD Lions vette át.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!