13 hét után véget ért a FaZe uralma

13 hét után véget ért a FaZe uralma

Az IEM Köln döntheti el, hogy ki lesz a világ legjobbja a FaZe és a NAVI közül.

A NAVI visszaszerezte trónját a Counter-Strike mezőny élén: a júliusi HLTV világranglistán az Antwerpenben Major bajnokká váló FaZe 13 hét után elveszítette első helyét a listán, 20 pont a lemaradásuk. A változás mögött a FaZe gyenge eredményei állnak elsősorban, de a NAVI sikere a BLAST Premier tavaszi döntőjében szintén fontos volt az uralmuk végében.

A Major óta a FaZe 5-6. helyen végzett az IEM Dallason és a BLAST Premieren is: ezeket az élbolyban szereplő csapatok nyerték meg, a Cloud9 és a NAVI. A legnagyobb pofon talán mégsem ez, hanem a Roobet Cup volt. Ez ugyan online versenyként kevésbé volt jelentős, de a láthatóan csak online teljesítő BIG ellen kikapni a döntőben rosszabbul néz ki, mint a világ legjobb csapataival szemben alulmaradni.

Ezzel szemben a NAVI Boombl4 botránya és kirakása ellenére reneszánszát éli a beugróként játszó sdy-jal és az irányítói szerepet magára öltő electroNickal. A BLAST Premieren nagyon meggyőzőek voltak, a negyeddöntőben másfél óra alatt bedarálták a FaZe-t. Kölnben mindkét csapat messze kitűnt a csoportkör során a mezőnyből, de ez a verseny egyelőre nem számít bele a HLTV rangsorolásába, mivel nem ért még véget. A világ két legjobbja leghamarabb a döntőben találkozhatnak egymással ezen a tornán, hiszen külön ágakra kerültek, így a kis pontkülönbség mellett elképzelhető, hogy a kölni döntőn múlik, ki mehet a nyári szünetre a világ legjobbjaként.

A HLTV júliusi ranglistáját nézve érdemes még említést tenni arról, hogy a BIG a Roobet Cupnak köszönhetően egészen a 7. helyig mászott fel, ezzel pontosan oda értek vissza, ahol egy évvel ezelőtt tartottak. A MOUZ ismét közeledik a top 10-hez, júniusban a Roobet Cup és a dubaji döntő segítette őket előrébb lépni, ezért jelenleg a 14. helyen állnak az ESL Challenger Valencia-bajnok Movistar Riders mögött. Köln után igen valószínű, hogy a Liquid megelőzi YEKINDAR előző csapatát, az Outsiderst. Valamint az új 00Nation is betört a top 20-ba, rögtön az Imperial mögött landoltak a 19. helyen.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!