Elégtételt vett karrigan, a FaZe lett Antwerpen bajnoka!

Elégtételt vett karrigan, a FaZe lett Antwerpen bajnoka!

A FaZe az első nemzetközi felállás, ami CS:GO Majort nyert. Következő cél: Intel Grand Slam?

Négy év, három hónap és huszonöt nap. Ennyi idő telt el az ELEAGUE Major Boston és PGL Major Antwerpen döntői között, vagyis karrigan és a FaZe előző próbálkozása óta. Tegnap azonban sikeresen elégtételt vett a dán irányító a Cloud9 elleni Infernon szerzett vereségért és az ezzel járó „PTSD-ért”, miután rainnel és a fiatal csapattársakkal kiegészülve a címvédő NAVIt 2-0-ás szériagyőzelemmel kiütötték. Rain ráadásul a Major MVP-je lett, ezzel biztosítva helyét a csapatban a kétkedők szemében, valamint személyes revansot véve a bostoni gyenge játéka miatt az utolsó pályán.

A döntőben Infernot választotta a FaZe, Nuke-ot a NAVI, majd Dust2 és Ancient közül karrigan utóbbit találta jobb decidernek. Infernon nagyon erősen kezdett T-oldalon a FaZe, egészen 8:0-ig szaladtak a pályán, mire a NAVI teret nyert magának electroNic játékának köszönhetően. Innentől kezdve az volt a kérdés, hogy mennyire tudnak visszajönni a félidőbe, a válasz pedig egész gyorsan jött, ugyanis a FaZe még a leggyengébb köreikben is leleményesen támadott (például a gránátok elpazarlása utáni flashbanges kirohanás), így 10:5-ös vezetéssel fordulhattak karriganék a CT-oldalra. A pisztolykörben mindenki a NAVI feltámadására várt, azonban rainnek más tervei voltak az estére: banánban duplával nyitott, majd a visszafoglalásnál további hármat tett mellé!

A NAVI első vásárlásáig kellett várni arra, hogy elinduljon a szekerük és hamarosan 13:10-re hozták vissza a meccset – a FaZe láthatóan megingott ekkor. A NAVI viszont nem állt meg, azonnal rácsapta az ajtót a nemzetközi csapatra és 15:13-ra megfordították a meccset. A szorult helyzetben rögtön a Boston Major utolsó pályája jutott eszébe minden nézőnek, de karrigan tanulva hibáiból ritmust váltott és agresszív támadásokba kezdett a csapat a CT-oldalon, ezzel teljesen meglepve a NAVIt. Az irányító maga a 29. körben 3k-t hozott, majd az utolsó körben ropz hozott életmentő clutchot a hosszabbításhoz. Ennek menetébe már nem tudott annyira beleszólni a NAVI, láthatóan elfogyott a támadásaik lendülete és újdonsága a rendes játékidőhöz képest, így 19:16-ra nyerte a pályát a FaZe.

Nuke következett, ahol a döntő előtt a FaZe nem veszített az elmúlt három hónapban, nyolcszor nyertek és csak kétszer kaptak kétszámjegyű kört az ellenféltől. A FaZe CT-oldalon kezdett, nem is akárhogyan: rain egyszemélyben garantálta a 10:5-ös fordulást a kinti játékával, a NAVInak jelentős erőforrásokat kellett használnia arra, hogy egyáltalán egy percet túléljenek vele szemben. A NAVI által nyert körök is rendkívül szorosak voltak, Twistzz, broky és ropz is clutch-helyzetekben találta magát a legerősebb támadások végén, nem egyet el is hoztak ezek közül. De a NAVI által nyert helyzetek is már-már szerencsések voltak: ropz 1v1-et bukott, mert nem volt információja és túlgondolta, broky is majdnem lehozta a 15. kört, csak nem tudta, hogy egy-egy golyó végezne az ellenfeleivel.

A folytatásban a FaZe ismét hozta a pisztolykört, majd rain folytatta domináns játékát T-oldalon entryként, ami ellen csak b1t figyelemreméltó deagle 4k-ja miatt tudott kört építeni a NAVI. Ekkor a gazdaság kifordulása miatt a NAVI zárkózni tudott 11:8-ig. A FaZe első vásárlása ismét rain nyitójával indult, a káoszból pedig kört csináltak. Viszont a NAVI ismét visszavágott egy gyengébb vásárlással, 12:10 a FaZe-nek. Karrigan érezve a nyomás növekedését, behívott egy Tec-9 A-támadást, rain pedig szállította a frageket a pisztollyal, ezzel elérkeztünk a meccs fordulópontjához vagy a vég kezdetéhez – kinek hogyan tetszik. A következő körökben mindenki beszállt a fragelésbe és magabiztosan összehozták a pályagyőzelmet, miután a NAVI rosszul ütemezte a vásárlását és az utolsó körben már csak pisztolyokkal volt esélyük bármilyen csodát művelni, mert elfogyott a pénz. Nuke tehát 16:10-nél a FaZe-é lett, ezzel együtt a szériagyőzelem is 2-0-nál.

Történelmi pillanat

A Major bajnoki címmel karrigan pótolta a legfontosabb hiányzó elemet a rezüméjéből, elégtételt vett és beírta magát a történelem legjobb irányítói közé. Ami pedig a csapatot illeti, a tavaszi szezon győzelmei (Katowice, EPL) után a Major a garancia arra, hogy a FaZe a vitathatatlan legjobb csapat a világon. Fontos történelmi pillanat még, hogy a FaZe az első nemzetközi felállás, ami Majort nyert.

Külön említést érdemel Twistzz, aki ezzel a legsikeresebb észak-amerikai játékossá vált. Ebben a helyzetben Stewie2K-t váltja, aki ezidáig az egyetlen Majort és Grand Slamet is nyerő játékos volt, azonban Katowicével együtt a kanadai játékos már az összes nagy tornacímet birtokolja, míg Stewie2K Lengyelországban még nem nyert ezidáig. A FaZe-ben pedig jó esélye van Twistzznek arra, hogy ő lesz az első játékos, aki duplázik Grand Slamből. Katowice és az EPL után most egy hónapon belül jön még egy Dallas és egy Köln, jelen formájában a FaZe pedig megállíthatatlannak tűnik és akár azt is bezsebelheti.

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!