Egyértelmű favorit nincs, kihívó viszont annál több az antwerpeni Major rájátszásán

Egyértelmű favorit nincs, kihívó viszont annál több az antwerpeni Major rájátszásán

Egyetlen meglepetés felrúghatja az összes előzetes elemzést és tippelgetést a PGL Major Antwerpen rájátszásában.

A PGL Major Antwerpenen nyolc csapat maradt harcban a trófeáért, miután már rég mögöttünk hagytuk a Challengers és Legends szakaszakot. A Major rájátszásának párosításait, csapatait elnézve az elmúlt bő egy hét alapján nehéz lenne olyan favoritról beszélni, mint Stockholmban a NAVI volt. Nézzük is, hogy kik és hogyan vágnak neki a rájátszásnak és ez alapján kik az esélyesek a trófeára!

05.19. 16:30 - NIP vs FaZe

Ma este először a NIP és a FaZe lépnek színpadra az antwerpeni közönség előtt, ezen a meccsen pedig nagy lesz a nyomás a feleken. A NIP már sokadik felállásával játszik az utóbbi hónapokban, a Legends Stage-en nagy meglepetés volt a játékuk. De es3tag az AWP-vel most először fog arénában játszani, ez pedig veszélybe sodorhatja a nindzsákat, ugyanis a nyomás az előző szakaszhoz képest hatalmas lesz. A kérdés, hogy brollan és REZ mennyire tudja majd ellensúlyozni ezt, ha esetleg bekövetkezik a legrosszabb. Hampus szerint egy elődöntős szereplésnek örülnének már, de ehhez azt a FaZe-t kell megverni, ami a világ legjobb csapataként a trófea elsőszámú várományosa. Problémák természetesen az ő táborukban is lehetnek, nem tűntek olyan meggyőzőnek ezúttal sem, mint Katowicében. Karrigan tudja, hogy ez a Major egy igazi most vagy soha alkalom az ő karrierjében, ezért nem engedheti meg magának, hogy egy NIP kaliberű, veszélyes ellenfél összetörje az álmait.

Az Esport1.hu választása: FaZe

05.19. 20:00 - Spirit vs FURIA

Csütörtökön a Spirit és a FURIA találkozójával folytatódik a rájátszás, ezen a meccsen egyértelmű győztest hirdetni azért nehéz, mert a Spirit jobban nézett ki, de a FURIA tapasztaltabb. A Spirit egyszerűen lenyűgöző volt a Major során, ha a G2 elleni meccsükön – még a Challengers Stage-ben – nem kapnak ki egy szoros hosszabbításban, akkor veretlenül eljuthattak volna eddig a pontig, amire sohasem volt példa. Ezt a meccset leszámítva nagyon erősnek tűnnek, állítólag rengeteget készülnek, Patsi pedig a torna felfedezettje eddig, aki degstert kiegészítve olyan tűzerőt szolgáltat a csapatnak, amivel kevesen vették fel a versenyt az előző szakaszokban. A FURIA sztorija a Majorön ezzel szemben valamivel keserűbb, ugyanis mindenki sötét lónak tartotta őket, akik akár az egész versenyt is megnyerhetik saffee miatt. Erre éppen csak sikerült összehozniuk egy felemás G2 ellen az utolsó meccsen a továbbjutást. Leírni azonban semmiképpen sem szabad őket, a Spirit ellen a tapasztalatuk még kapóra jöhet, a közönség is jó eséllyel az ő oldalukra áll majd, ebben a környezetben pedig az lesz a kérdés, hogy a brazilok agresszív játékosai mennyire tartják meg jó szokásaikat, a Spirit mennyire bírja a nyomást.

Az Esport1.hu választása: FURIA

05.20. 16:30 - ENCE vs CPH Flames

Pénteken az ENCE és a CPH Flames találkoznak, ez talán a legegyértelműbb mérkőzés az összes negyeddöntő közül, de még ennek ellenére is bőven kétesélyes a párbaj. Az ENCE idén nagyon erős, rengeteget léptek előre minden téren. De éppen ezért az összes nyomás rajtuk lesz, nekik kell bizonyítaniuk. A Copenhagen Flames játékosai ebből semmit sem éreznek majd. Főleg azután, hogy a szervezet társtulajdonosa szerint külön folytathatják a Major után, mert nem tudják őket egyben eladni. Mindkét oldalon kiemelkedő játékosok vannak, akik közül nem lesz elég, ha csak egy-egy érkezik meg a Sportpalaisba tökéletes formában. Az ENCE-nek kell nyernie, ha nem jön össze, azzal hatalmas ziccert hagynának ki. De a Copenhagen Flames képes lehet meglepetést okozni, ahogyan eddig is tették az RMR és a Major során, a játékosok pedig nyilvánvalóan motiváltak, hogy a várható forgatásokból minél jobban jöjjenek ki.

Az Esport1.hu választása: ENCE

05.20. 20:00 - NAVI vs Heroic

Az utolsó negyeddöntő a NAVI–Heroic mérkőzés lesz, ami ennek a fordulónak a csúcsa lehet. Pontosan egy hónappal ezelőtt játszottak utoljára még az RMR-on, akkor a dánok nyertek 2-1-re. Ez volt az első alkalom, hogy legyőzték a NAVI-t LAN-on. Egy Major rájátszásban szereplő s1mplenél viszont kevés veszélyesebb dolog van a világon, ezért a dánok picikét hátrányból indulnak. CadiaN szerint a kommunikációjukba is be tud férkőzni a stressz ls ezzel számolhatunk faktorként most is, mert ha a Major bajnoki címvédő ellen a negyeddöntőben, hatalmas közönség előtt nem stresszel valaki az ő pozíciójukban, akkor hazudik. A NAVI viszont már nem az a világverő csapat, akik fél évvel ezelőtt voltak. Leírni azonban nem szabad őket, mert a már említett s1mple mellett b1t olyan jó formában van, hogy még electroNic gyengébb teljesítményeit is bőven ellensúlyozza. Stockholmban pedig láthattuk, hogy nem zavartatja magát semmilyen szituációban a fiatal játékos, ugyanúgy fejel jobbra-balra, mintha otthon ülne. A dánok oldaláról stavnra nagy nyomás helyezedik majd, az ő játéka egyértelműen győzelmi kondíció a csapatnak. Viszont ha színre lép, akkor egy rendkívül szoros küzdelem alakulhat ki a két csapat között.

Az Esport1.hu választása: NAVI

Álmaink döntője

A döntő, amit a többség látni szeretne, az alighanem a NAVI–FaZe: a stockholmi címvédő és a 2022 tavaszi világelső közötti összecsapás számtalan dologról dönthetne a jövőt illetően. Ha nyer a FaZe, akkor karrigan minden kétséget kizáróan beírná magát a történelemkönyvekbe, mint a valaha volt egyik legjobb irányító, arról nem is beszélve, hogy az egyre inkább átmeneti érába csapó 2022-ben bebiztosítaná a helyét a csapat, mint az egyértelmű világelső. Ha a NAVI nyerne, akkor s1mple zsinórban két Major bajnoki címmel biztosítaná helyét a világ legjobb játékosaként valaha, a csapat elégtételt vehetne az éra miatt, ami az év elején tragikus módon félbeszakadt Katowicében.

Viszont nagyon nehéz megmondani, hogy ki lesz a befutó, mert minden csapat verhetőnek tűnik, egyetlen meglepetés felrúghatja az összes előzetes elemzést és tippelgetést. Az sem kizárt, hogy ma estétől egy újabb Cloud9 vagy Gambit Majorgyőzelemhez hasonló sztorit látunk majd kibontakozni a Sportpalaisben. Az viszont kizárt, hogy ezek a küzdelmek unalomba fulladjanak.

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI MEG A MAJORT?

  • 0 %
  • 50 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 0 %
  • 25 %
  • 0 %