Karrigannek a NAVI ellen kell beteljesítenie végzetét Antwerpenben

Karrigannek a NAVI ellen kell beteljesítenie végzetét Antwerpenben

Történelmi jelentősségű Major döntő lehet a mai, a tét a játékosok öröksége, a trófea és félmillió dollár.

Micsoda este! Mégis hogyan lehetne összefoglalni egyszerűen, tömören azt a FaZe–Spirit meccset a PGL Major Antwerpenen, ami a hatalmas elvárásokat is messze túlszárnyalta minden téren? Vagy hogyan fogjuk elmondani a kollégáinknak, hogy nem az ENCE nyeri meg a Majort, hiába tették meg a Pick'Emben? Kemény kérdések ezek, utóbbira még nem találtuk meg a vígasztaló szavakat, de előbbire szívesen válaszolunk annak ellenére is, hogy a meccs egy végtelenített, akciófilmbe illő clutch-kör volt, amihez ott kellett lenned, hogy elhidd!

FaZe vs Spirit

Erről a meccsről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, a Major legjobb, legizgalmasabb és talán legszorosabb ütközete volt annak ellenére is, hogy első blikkre azt hinné az ember, hogy egy sima FaZe 2-0 volt a végeredmény. A vétóban Mirage, Dust2 és Nuke maradtak bent, ez volt a legjobb forgatókönyv mindkét csapatnak, hiszen a permabannokat tarthatták az elején a felek, a gyengébb pályákat átereszthették a második tiltásra, Ancient és Nuke közül pedig egyértelmű volt, hogy a FaZe utóbbit választja majd. Mirage-on T-oldalon kezdett a FaZe, méghozzá hatalmas sikerrel (10:5), miután rain 9-1-ben végzett entryket tekintve, karrigan és ropz pedig multikillekkel támogatták őt. Számtalan körben azt érezhettük, hogy oda mennek be, ahová csak akarnak, a Spirit pedig folyamatosan a gazdasággal küzdött.

A fordulás után azonban ők kerültek ilyen értelemben előnybe a pisztolykör után, amire a FaZe a fegyvertárának legfontosabb elemével, a clutchpotenciállal felelt: egészen elképesztő, hogy a felállás bármely tagja képes lehetetlennek tűnő 1vX-eket hozni és egyszerűen amíg nem halott minden FaZe-játékos, addig nincs vége egy körnek. Karrigan gyönyörű 1v3-at hozott a meccspont megközelítéséhez, majd ropz fejezte be a pályát egy utolsó másodperces hatástalanítással – az egész olyan volt, mintha valami Mission Impossible filmet néztünk volna.

Dust2-n ismét erősen kezdett a FaZe, 4:1-ig jutottak CT-oldalon broky és rain erejének köszönhetően, majd szorosabbá váltak a körök és a csapatok fej-fej mellett haladtak egy darabig, bár karriganék maradtak a volánnál ennek ellenére is. Az első félidő csúcspontja egyértelműen magixx ace clutch-ja volt, aminek köszönhetően egy 10:5-ös vagy 11:4-es vezetés helyett csak 9:6-ra volt elég a FaZe védelme. A fordulás után még szorosabbá vált az adok-kapok, 8:12-es hátrányból 14:12-re fordított a Spirit, de az utolsó körökben a FaZe összekapta magát és hosszabbításra mentette a meccset. Ekkor indult be az igazi daráló: Twistzz 1v3-at, magixx 1v4-et hozott, a már harmadik hosszabbításnál járó meccsen a felek nehezen találtak fogást egymáson, de végül egy karrigan késkillel ért véget a meccs 25:23-nál, ezzel egy újabb akciófilmes jelenetet adva az elképesztően hangos közönségnek.

ENCE vs NAVI

Az első meccs után az ember lehet azt is elfelejtette az adrenalin hatására, hogy lesz még egy utána, ráadásul a világ második és harmadik legjobb csapatával. Ez a mérkőzés azonban nem lett akkora élmény, bár voltak erősebb pillanatai. A NAVI egy tényleg sima 2-0-t hozott össze, pontosan olyat, mint amilyeneket tavaly Stockholmban – akkor még a vitathatatlan favoritként. Nuke-on 11:4-es CT-oldal után a támadással sem akadt különösebb gondja s1mple és electroNic párosának, így 16:7-re nyerték a pályát.

Dust2-n egy 9:6-os T-oldal után tűnt úgy, hogy csak idő kérdése a NAVI-győzelem. Ebben a mámoros állapotban s1mpleék hibázni kezdtek, az agresszív ellenfél ellen úgy gondolták még erőteljesebb kitolásokkal kell válaszolniuk középen, de ezek a körök hamarosan összeomlottak és esélyt kínáltak az ENCE-nek a pálya megfordítására. Persze amikor esélyről beszélünk, akkor nem hatalmas lehetőségre gondolunk, inkább csak egy icipicire, ami azért jobb a lehetetlennél, reményt ad a rajongóknak minden egyes körrel, de rengeteg dolognak össze kell jönnie hozzá, például változatosságot igényel. Az ENCE pedig a folyamatos B-támadásokkal csak elodázta a vereségét. Amikor a NAVI rájött, hogy mi is folyik itt pontosan, könyörtelenül leszámoltak az ellenféllel és 16:12-nél megnyerték a pályát és a szériát.

DÖNTŐ

A FaZe és a NAVI, a világ két legjobb csapata játszik ma este a Sportpalaisben döntőt, előzetesen az év (és talán mindenidők) legfontosabb döntője jöhet. Ez a mérkőzés ugyanis annyiféle történelmi jelentősségű sikert hozhat mindkét fél számára: egyrészt karrigan első Major győzelme megkoronázná a valaha volt egyik legjobb Counter-Strike irányító karrierjét, a FaZe lehetne az első nemzetközi felállás, ami ezt eléri; másrészt a NAVI duplázhat, zsinórban második Majorjüket nyerve egy olyan felállással, ami a pletykák szerint a verseny után széteshet az orosz-ukrán háború hatásai miatt, ezzel elégtételt véve a szintén ezen okból félbeszakadt érájuk miatt. Bármelyikük is legyen a bajnok a végén, mi, nézők biztosan nyerni fogunk!

Frissítés: Kiderültek a showmeccs részletei. YEKINDAR kapitánnyal és James Banks (riporter) edzővel Team Flash, es3tag kapitánnyal és Frankie Ward (színpadi műsorvezető) edzővel Team Smoke néven csapnak össze az alábbi játékosok az eredetileg meghirdetett időpontban, Bo1-ben. A csapatok ezúttal a Majorről kiesett játékosokból állnak. Az alábbi videóval lehet hangolódni az alighanem szórakoztató műsorra:

Team Flash

YEKINDAR (Outsiders)
nicoodoz (CPH Flames)
rigoN (Bad News Eagles)
Patsi (Spirit)
refrezh (Heroic)

Franki Ward (edző)

Team Smoke

es3tag (NIP)
Spinx (ENCE)
jabbi (CPH Flames)
Snappi (ENCE)
TeSeS (Heroic)

James Banks (edző)

Menetrend

18:00 - Showmeccs
20:00 - FaZe vs NAVI

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI MEG A MAJORT?

  • 57 %
  • 43 %