PGL Major: cadiaN élete végéig bánni fogja azt a flasht

PGL Major: cadiaN élete végéig bánni fogja azt a flasht

Ma este a világ három legjobb csapata játszik elődöntőt és bármelyikük megnyerheti még a Majort. Szerinted ki lesz a befutó?

A második adag negyeddöntő sem telt el izgalmak nélkül a PGL Major Antwerpenen, miután az ENCE bedarálta a Copenhagen Flamest, ezzel bemutatva erejét, míg a Heroic és a NAVI küzdelme egy átgondolatlan flashbanggel írta be magát a Counter-Strike történelemkönyvekbe. A FaZe és a Spirit után az ENCE és a NAVI jutottak be az elődöntőkbe, így a világ jelenlegi három legjobb csapata jó eséllyel indul a Major trófeáért. De az sem elképzelhetetlen, hogy a Spirit belerondít a rajongók álmaiba az évtized meglepetésével? Nem tudni. De ne is szaladjunk ennyire előre, nézzük mi történt tegnap este!

ENCE vs CPH Flames

Snappi és csapata Vertigon egyenesen ledominálta a pályáról CT-oldalon a dánokat egy 12:3-as félidővel, innentől kezdve pedig nagyon meglepő lett volna, ha a feje tetejére fordítja a pályát a tier 1-ben tapasztalatlanabb CPH Flames. A második félidőben a pisztolykörből kiindulva belevágtak a comebackbe, öt kört hoztak is, mire a T-k gazdasága helyreállt. Innentől kezdve már csak idő kérdése volt, hogy mikor fejezi be az ENCE Vertigot. Végül 16:10-es eredményre szépítettek a dánok, de Nuke-ra hátrányban érkeztek a szériában. Itt a CPH Flames kezdett az előnyösebb CT-oldalon, de elszaladni a pályával nem sikerült a világ harmadik legjobb csapata ellen még így sem, még a 9:6-os fordulás után is joggal érezhették magukat bajban. Az ENCE a hírnevének megfelelően leszerelte a dánok szinte minden próbálkozását a második félidőben, jóval azelőtt, hogy elfajulhatott volna. Összesen három kört átengedve a második félidőben lejátszott tizenháromból, 16:12-re fordítva a pályát, 2-0-ra hozva a szériát az elődöntőbe jutott az ENCE.

Heroic vs NAVI

A legjobban várt negyeddöntőben Inferno, Ancient és Nuke is kellett, hogy a HLTV 2. és 6. helyezettje eldöntsék, melyikük játszhat az ENCE-szel szombat este. Infernon a Heroic magabiztos CT-oldalt hozott össze refrezh remek játékának köszönhetően, így electroNic minden próbálkozása ellenére is 9:6-tal fordulhattak a dánok. A második félidőben a NAVI kiegyenlített ugyan 10:10-nél, de többek között TeSeS 1v2 clutchjainak köszönhetően az eredményjelző hamarosan 16:10-et mutatott a Heroic javára. Ancient következett, a NAVI választása, és a kiesés elkerülése érdekében minden egyénnek fel kellett ébrednie a csapatból. Szerencséjükre ez bejött, így 9:6-os T-oldalt nyertek a híresen egyoldalú pályán. A térfélcserekor talán el is bízhatták magukat egy pillanatra, ugyanis a pisztolykörgyőzelemnek köszönhetően a Heroic öt körön belül átvette a vezetést a pályán. Innentől kezdve szoros adok-kapok alakult ki a két csapat között, de a NAVI hamarabb érte el a meccspontot, a dánok pedig a hosszabbítás előtt egy centivel estek el, így a széria 1-1 lett 16:14-nél, jöhetett Nuke.

Nuke-on a NAVI domináns CT-oldalának köszönhetően 12:3-as félidőt hozott, ezért a dánok alig fél óra alatt átéltek minden érzelmet, ami csak lehetséges: Ancientön volt egy pillanat, amikor azt érezhették, a zsebükben van a széria, majd éppen csak kikaptak ott, most pedig úgy játszik a NAVI, mintha valami áttörhetetlen betonfal lenne a CT-oldaluk, ezzel együtt a győzelem is látómezőn kívül került. A Heroic játékosainak természetesen ezt gyorsan ki kellett volna verniük a fejükből, hiszen az ő védő játékuknak sincs sok párja e világon, persze ha az egyének lélekjelenléte is megvan. Ennek megfelelően a pisztolykört el is hozták, de a NAVI fordított az ecoban és hamarosan 14:4 állt az eredményjelzőn. A helyreállt CT-gazdaság miatt zsinórban négy fegyveres kört hozott a Heroic, egyre ígéretesebbnek tűnt a helyzetük, bár még mindig messze le voltak maradva. És ekkor jött az a bizonyos B-foglalás a NAVItól, amikor cadiaN talán élete hibáját elkövetve bedobott egy flasht, aminek az időzítése vélhetően a stressz és a rossz kommunikáció miatt megvakította sjuusht, így átadva az ellenfélnek a kört, a meccspontot és végül a mérkőzést 16:8-nál. S1mple a cadiaN flashének köszönhetően megnyert kör végén annyira nyugodt volt, hogy még ki is figurázta élőben a szituációt, ezt az alábbi videón is láthatjátok:

Elődöntők

16:30 - FaZe vs Spirit
20:00 - ENCE vs NAVI

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 13 %
  • 75 %
  • 0 %
  • 13 %