IEM Köln: A NIP sem tudta megállítani torzsiékat, jöhet a rájátszás!

IEM Köln: A NIP sem tudta megállítani torzsiékat, jöhet a rájátszás!

Péntektől a Counter-Strike katedrálisában, a Lanxess Arenaban folytatódik az IEM Köln versenye.

2-1-es győzelmet aratott torzsi és a MOUZ csapata a NIP felett, ezzel elérték a kölni csoportjuk harmadik, továbbjutást érő helyét az alsóágról. Ez már csak azért is remek teljesítmény, mert néhány nappal korábban még a Heroic, a G2 és az ENCE is versenyben volt velük ezért a helyért. A B-csoportban a YEKINDARral induló Liquid ért el hasonló eredményt a FURIA ellenében. A felső ági, seedelésért folytatott mérkőzéseken a FaZe legyőzte az Astralist, a NAVI pedig a Movistar Riderst, így a világ két legjobbja az elődöntőkből várja a rájátszást.

A MOUZ és a NIP összecsapásán Vertigot, Infernot és Mirage-t választottak a felek. Az első pályán a T-oldalon kezdő MOUZ szerezte meg a korai vezetést, ám a 4:0-ból hamar 4:9-et varázsoltak a nindzsák. Végül Bymas és torzsi játéka volt az, amivel sikerült megmenteni a félidőt 6:9-re. A térfélcserét követően ismét a NIP irányította a játékot, ezért 16:9-re megnyerték a pályát. Inferno következett, ahol a svédek folytatták, amit Vertigon elkezdtek, egy ponton 9:1-re is vezettek a T-oldalon. A MOUZ ekkor találta fel magát a pályán, ezzel 6:9-re mentették a félidőt ismételten. Ezt a momentumot a második félidőre is sikerült átültetni, meggyőző játékkal csenték el Infernot a NIP elől 16:12-re. A mérkőzés tehát Mirage-on dőlt el, ahol a 0:3-as kezdés után frozen és torzsi párosa egyszerűen ledominálta a szerverről a NIP-et – a MOUZ zsinórban 16 kört hozott a győzelemhez!

A nap további mérkőzésein a Liquid simán kiejtette a Cloud9-t (2-0), a FURIA pedig a Spiritet (2-1), ezzel az amerikai és a brazil csapat ért el a B-csoport alsó ági döntőjébe. Ezen a mérkőzésen két rendkívül szoros pályát követően végül a Liquid nyert (Ancient 16:14, Liquid 19:17), így ők is elérték a rájátszást. A NAVI és a Movistar Riders már korábban biztosították a helyüket a rájátszásban az A-csoportból, a FaZe és az Astralis pedig a B-csoportban érte ezt el. Azonban a csapatok egymás ellen játszottak még egyet tegnap, hogy eldőljön, ki ugorhat rögtön az elődöntőbe. A NAVI ezen a találkozón megszakította a spanyolok győzelmi szériáját, miután 2-1-re nyertek (Inferno 9:16, Mirage 16:11, Overpass 16:10). A FaZe pedig az Astralist tette félre két pálya alatt (Overpass 16:13, Inferno 16:11). Ezek a győzelmek egyben azt is jelentik, hogy a NAVI és a FaZe leghamarabb a döntőben találkozhatnak egymással.

a rájátszás ágrajza

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln rájátszása július 15-én pénteken kezdődik, a játékosok addig pihenhetnek és készülhetnek egy kicsit a kemény csoportkör után. Az alábbi lesz a rájátszás menetrendje:

07.15. - péntek
15:30 - MOUZ vs Astralis

19:00 - Movistar Riders vs Liquid

07.16. - szombat
15:30 - NAVI vs MOUZ/Astralis
19:00 - FaZe vs Movistar Riders/Liquid

07.17. - vasárnap
16:00 - Döntő

Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!