MOUZ, Heroic, G2, ENCE – csak egy juthat közülük a Lanxessbe!

MOUZ, Heroic, G2, ENCE – csak egy juthat közülük a Lanxessbe!

Ma délután már az életbenmaradásért küzdenek torzsiék az IEM Kölnön, ráadásul a Heroic ellen.

A NAVI 2-1-re legyőzte a MOUZt az IEM Köln csoportkörének első fordulójában, ezzel torzsiék az alsó ágra kerültek az A-csoportban. Mint a címben is írtuk, ez azt jelenti, hogy ők, a Heroic, a G2 és az ENCE egyetlen egy kiadó helyért küzdenek tovább, miközben még további két csapat a felső ágról az ölükbe fog pottyanni. Ebben a mezőnyben bárki is jut a következő szakaszba, kikiálthatjuk a verseny hősének.

A NAVI győzelme nem meglepő a MOUZ felett. Torzsiék számára pozitívum lehet, hogy Nuke-on erős T-oldalt (9:6) mutattak a vereség (12:16) ellenére is, míg Mirage-on a támadásokat győzelemre tudták fordítani (16:14) – nem akármilyen játékosok ellen hozták ezeket össze. Infernon (6:16) viszont egyértelműen látszottak a különbségek a két csapat között. Miközben a MOUZ játékosai is követtek el hibákat, electroNic és b1t olyan erőt képviseltek itt, amire nagyon kevés csapat tudott volna érdemi válaszokat adni és ezzel gyorsan elúszott a pálya, valamint a széria.

A nap további mérkőzéseiről is érdemes pár szót említeni. A Movistar meggyőző volt a G2 elleni 2-0-val (Vertigo 16:12, Inferno 16:9), őszintén nem lepne meg ezen a ponton senkit, ha az ENCE kiejtené NiKoékat az utolsó helyen. A Heroic sem tudott mit kezdeni a NIP-pel (0-2), ahogyan az Outsiders sem a Cloud9-nal (0-2). Az ENCE Vitality elleni veresége (1-2) meglepő és nem is. Ha valaki látta a meccset, tudja, hogy hades nagyon gyenge volt és a többiek is olyan hibákat követtek el rendszeresen, amit a világ 3. legjobb csapatának már nem lehet megbocsátani. Mindezt úgy, hogy közben kiderült, ZywOo beteg – nem néz ki valami túl jól.

A nap meccse egyértelműen a Liquid és a Spirit találkozása volt, hiszen először láthattuk a VP-n kívül akciózni YEKINDARt. A Liquid által nyert Dust2 (16:8) meg merem kockáztatni, hogy az elmúlt pár év egyik, ha nem a legszórakoztatóbb Dust2-je volt. Overpassra azonban megfordult a kocka (9:16), YEKINDAR elképesztő agresszióiról Patsi játékára került a fókusz – 18 éves kora ellenére ez a srác zseniális. Ancientön dőlt el végül a mérkőzés, itt már látható volt, hogy a Liquidnek valójában nagyon kevés ideje volt felkészülni az új edzővel és a beugróval, több esélyt is elbaltáztak a Spirit legyőzésére. Már NAF is csak frusztráltan kalimpált a körök végén, ami nem igazán jellemző rá. Choppernek nem is kellett több – a duplahosszabbításos pályát 22:20-nál lezárták, ezzel alsó ágra küldve Liquidet.

A CSOPORTok állása

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln július 5-én kezdődik és egészen 17-ig tart. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

07.08. - péntek
12:30 - FaZe vs 00Nation

16:00 - MOUZ vs Heroic
19:30 - Movistar Riders vs Vitality

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!