YEKINDAR: „Bizonyítani akarom, hogy nem a VP struktúrája miatt vagyok itt”

YEKINDAR: „Bizonyítani akarom, hogy nem a VP struktúrája miatt vagyok itt”

A Team Liquid beugrója arról beszélt a kölni sajtótájékoztatón, hogy milyen NA-csapatban játszani és mi hajtja őt.

YEKINDAR, az átigazolási időszak sztárja is versenyzik az IEM Kölnön, méghozzá a Liquid színeiben. A lett játékos beugróként került az amerikai orghoz és vajmi kevés esélye van annak, hogy velük is maradhat a jövőben. Ennek ellenére a sajtótájékoztatón adott válaszaiból úgy tűnik, igenis komolyan veszi a lehetőséget és mindent megtesz azért, hogy minél jobb eredménnyel végezzenek. Ez már csak azért is fontos lehet, mert ha bizonyítja képességeit a VP-n kívül, azzal sokak érdeklődését felkeltheti és pénztárcáját kinyithatja.

YEKINDAR először az észak-amerikai Counter-Strike-ról, mentalitásról és a Liquid állapotáról, hangulatáról beszélt.

„Nagy különbség van a mentalitásban, igen. Azonnal éreztem, mert az emberek inkább az egyéni képességeikre támaszkodnak. [...] Amikor idejöttem, láttam a megszokottól eltérő hozzáállást a CS-hez. Megosztottam a tapasztalataimat, a tudásomat velük és találnunk kellett valami pozitívat, hogy egy lapra kerüljünk. Például sokkal barátságosabbak egymással.  A VP-ben egy »profi« környezetben voltam, robotok voltunk, csapattársak, akiknek nyerniük kell. Itt viccelődünk, sztorikat mesélünk, beszélgetünk. Sokkal nyugodtabbnak érzem magam.”

Ezután arról mesélt a lett játékos, hogyan próbálta a rendelkezésre álló rövid idő alatt segíteni a Liquid felzárkózását az európai metához.

„A játékmenetet illetően eltérő nézeteink vannak, de ez nem mindig rossz dolog, sokat tanultam itt. A CS:GO meta változott, a COVID-éra alatt a CIS-csapatok rengeteget fejlődtek, az NA-csapatok stagnáltak. Nem tudtak versenyekre utazni, vagy ha igen, akkor is kevés idejük volt EU- vagy CIS-csapatok ellen gyakorolni. Éreztem, hogy lemaradtak a metában, néhány kört rosszul játszanak, nem építettek be néhány új trükköt és ötletet. Ezt mind frissíteni kellett. Nem volt sok időnk, szóval nitr0val és dapsszal együtt 14 órákat dolgoztam, hogy fejlesszük a játékunkat. Most már jól kell játszunk. Ha nem, csalódott leszek.”

Ha rosszul játszik akár a Liquid, akár YEKINDAR maga, nem csak a játékos, de az őt figyelő szervezetek is csalódottak lesznek bizonyára. Erről is megkérdezték őt, a válasza alapján pedig ég a vágytól, hogy bizonyítson, de nem azért, mert fél az értékének csökkenésétől:

„Ha ez megtörténik, az azt jelenti, hogy kukába való vagyok és nem kellene játszanom ezzel a játékkal. Ha bizonyítani akarok és a világ egyik legjobb játékosa akarok lenni, akkor bármilyen csapatban tudnom kell teljesíteni. És én bizonyítani akarom, hogy nem a VP struktúrája miatt vagyok ott, ahol. Hálás vagyok nekik, nyilván, de nem gondolom, hogy bármi különlegeset kaptam volna tőlük, csak tapasztalatot, és most ideje továbblépni. Készen állok, hogy más csapatokban és nyelven is kipróbáljam magam. Hiszek magamban, ambíciózus srác vagyok, és ha nem megy, akkor majd dolgozom a bazárban vagy ilyesmi.”

IEM KÖLN KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln július 5-én kezdődik és egészen 17-ig tart. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

12:30 - G2 vs Movistar Riders
16:00 - NAVI vs MOUZ
19:30 - FaZe vs 00Nation

Borítókép: ESL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!