Továbbjutott a MOUZ, s1mple–torzsi párharccal folytatódik Köln

Továbbjutott a MOUZ, s1mple–torzsi párharccal folytatódik Köln

Folytatódik az IEM Köln, immáron a csoportkörrel, ahol 16 csapat küzd tovább, hogy a jövőhéten a Counter-Strike katedrálisában a közönség előtt játszhassanak a trófeáért.

Különösebb probléma nélkül 2-0-ra megverte a MOUZ a TYLOOt tegnap este, így összejött a továbbjutás a Play-in szakaszból. Torzsiékon kívül a Vitality, az Astralis és a 00Nation csatlakozhattak még a csoportkörös mezőnyhöz, ahol a világ legjobb csapatai várják őket: a NAVI, az ENCE, a G2, a NIP, a FaZe, a Liquid, a Cloud9 és a FURIA is csütörtöktől száll versenybe a kölni trófeáért.

A MOUZnak tényleg jól ment tegnap, torzsitól kezdve mindenki a maximumot hozta – a többi csapat továbbjutásért folytatott meccse közel sem volt ennyire tiszta. A Vitalitynek meggyűlt a baja a Sprouttal Vertigon, amit aztán duplahosszabbításban el is buktak (20:22), de Dust2 (16:11) és Overpass (16:10) már magabiztosan ment nekik. A BIG és az Astralis találkozója volt talán a legkaotikusabb mindközül, rengeteg hibát láthattunk mindkét oldalon. A meccs néhány villanást leszámítva Krimbo és syrsoN, valamint k0nfig és blameF 2v2-je volt. Gla1ve kifejezetten gyengén játszott a szériában, főképp Nuke-on, ahol az első félidő utolsó körében egy 1v3-ban szerezte meg első fragjeit. Ennek ellenére a dánok átestek a célvonalon három, eredményt tekintve szoros, valójában igen egyoldalú félidőkből álló pálya után (Nuke 16:14, Dust2 13:16, Overpass 16:11).

A nap meccsének sokan a menetközben Last Classicóra keresztelt brazil derbit várták. A történelem miatt ez érthető, hiszen a 2016-os Luminosity/SK-felállás tagjai most játszottak egymás ellen először, de a hype ellenére az eredmény kiszámítható volt: az Imperial nem túl jó csapat, a játékosaik egyéni teljesítménye a Majorön néhány meccset leszámítva bőven átlag alatti volt egész évben, míg az új 00Nationnek a tűzerővel sincs problémája, TACO pedig remek irányítóvá vált bő egy év alatt. Félreértés ne essék, röpke izgalmakból nem volt hiány a meccsen. De a 00Nation fiatal játékosai egyáltalán nem szeppentek meg attól, hogy mekkora legendák ellen léphetnek a pályára, sőt, láthatóan élvezték ezt. A túloldalon pedig ritkán és kevés választ találtak rájuk, így a szoros első félidők ellenére is mindig érezhetően a 00Nation volt a kezdeményező, erősebb fél a játékban (Ancient 16:12, Overpass 16:12).

A csoportkör párosításai

KÖZVETÍTÉS

Az IEM Köln július 5-én kezdődik és egészen 17-ig tart. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

12:30 - G2 vs Movistar Riders
16:00 - NAVI vs MOUZ
19:30 - FaZe vs 00Nation

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!