IEM Köln: Nem bírtak el cadiaNékkel torzsiék, de ma meglehet a kijutás

IEM Köln: Nem bírtak el cadiaNékkel torzsiék, de ma meglehet a kijutás

Elindult az IEM Köln Play-In szakasza, ahol négy csapat már továbbjutott és nagy meglepetésre köztük van a Movistar Riders is.

Kemény, de hosszabbításban megnyert Nuke-kal (19:16) indult a MOUZ kölni szereplése a paiN ellen. A Heroic viszont túl nagy falatnak bizonyult torzsiéknak (Ancient 5:16, Inferno 16:11, Nuke 7:16) tegnap este, ezért a továbbjutás a Play-In szakaszból még várat magára. Ma este az MIBR vagy a TYLOO lesz az ellenfelük, tehát jó esélyük van még elérni a csoportkört. Az első nap továbbjutói között a már említett Heroic mellett megtaláljuk a Spiritet és az Outsiderst, két olyan csapatot, akik nemrég cseréltek, de szépen lépkednek előre, valamint nagy meglepetésre az ESL Challenger Valencia bajnokait, a Movistar Riderst. A kiesők névsora egyelőre papírforma, a Complexity és a paiN búcsúzott a nap végén.

Meglepetésből egyébként nem volt hiány az IEM Köln első napján, a Bo1-es fordulóban az új 00Nation 16:6-ra verte az Astralist. A dánoknak ezért a Complexity ellen kellett játszaniuk az alsóágon, amit könnyen hoztak 2-0-ra, de ma délután a BIG keményebb dió lesz biztosan. És ha már előkerültek a németek, az Outsiders elleni vereségük meglepő volt, meg nem is. YNk ekézte is őket, amiért a Roobeten online tudtak játszani, most pedig nem – az élen syrsoNnal. A már említett Movistar Riders továbbjutása szintén az érdekességek között érdemel egy helyet, hiszen az MIBR elleni Ancientjük után senki sem számított rá, hogy a Vitality-t ilyen simán félreteszik: Vertigon 6:9-es T-oldal után különösebb gond nélkül 16:13-ra fordítottak, Overpasson pedig 12:3-as CT-oldalt hoztak, hogy aztán öt körön belül le is zárják a találkát 16:4-re.

A Play-In állása az 1. nap végén

Közvetítés

Az IEM Köln július 5-én kezdődik és egészen 17-ig tart. Kövesd élőben, magyar nyelven a meccseket az esport1tv Twitch csatornán vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

12:30 - ORDER vs Imperial
16:00 - BIG vs Astralis
19:30 - MOUZ vs MIBR/TYLOO

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!