A Spirit váratlanul kirúgta egyik legjobb játékosát, degstert

A Spirit váratlanul kirúgta egyik legjobb játékosát, degstert

Sajnos a NaVi után még egy CIS-csapat gyengülésére számíthatunk.

2021 őszén úgy ítélte meg a Team Spirit, hogy nem érdemel több lehetőséget akkori csapatuk. Minden játékosukat inaktív, kispados vagy igazolható állapotba tették és azt ígérték rajongóiknak, hogy átgondolják a jövőt, egy új tervvel és valószínűleg egy új csapattal szeretnének majd visszatérni.

Néhány hónap múlva, nem csak az antwerpeni PGL Major RMR-versenyén alkottak nagyot, de magán a Majorön is. Óriási meglepetést okozott a csapat, hiszen a semmiből feltámadva, a 3-4. helyen zártak.

Akkor úgy tűnt, hogy nagy lehetőségek előtt áll a csapat, most mégis nehéz helyzetben találták magukat. Kispadra tették ugyanis egyik, ha nem a legjobb játékosukat, az AWP-s degstert. Az orosz játékos 1.16-os HLTV értékeléssel zárta a PGL Majort és a profi mezőny egyik legjobb mesterlövészeként tartják számon.

A csapat azonban olyat kért tőle, amit nem tudott teljesíteni. Az orosz-ukrán konfliktus miatt a Spirit Szerbiába költözött és játékosaiktól is azt kérték, hogy évi minimum 9 hónapot ott töltsenek. Degster, akinek családja, barátnője is Oroszországban él ezt nem tudta elvállalni. Nem politikai nézetek miatt, egyszerűen ilyen rövid idő alatt nem tudta elvállalni a költözést, így közös megegyezés alapján a csapat kispadjára ült.

A Spirit jelenlegi felállása:

  • Leonid "chopper" Vishnyakov
  • Boris "magixx" Vorobyev
  • Robert "Patsi" Isyanov
  • Pavel "s1ren" Ogloblin
  • Sergey "hally" Shavayev (edző)

Hogy a Spirit kivel folytatja, egyelőre nem tudni. Degster felől azonban már érkeztek pletykák, melyek szerint az OG-ban mantuuu beteg lehet, így a BLAST Premier Spring Final erejéig az orosz segíti majd ki a csapatot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!