Roobet Cup: A Major bajnokai sem tudták megállítani a németeket

Roobet Cup: A Major bajnokai sem tudták megállítani a németeket

A Roobet Cup szoros döntőjében a BIG felülkerekedett a FaZe csapatán, ezzel bezsebelve az online kupát.

2-1-re nyert a BIG a FaZe ellen a Roobet Cup tegnap esti döntőjében, miután Dust2-t 16:13-ra hozták, Nuke-on 14:16-ra kikaptak, majd Mirage-on hosszabbításban, de 19:17-re nyertek. A FaZe számára ez a verseny arról kellett volna szóljon, hogy visszaszerzik az önbizalmukat az IEM Köln előtt, de az újabb vereség után kérdéses, milyen mentális állapotban érkeznek meg a Counter-Strike katedrálisába. A BIG (főképp syrsoN) viszont úgy játszott tegnap, mintha 2020 nyara lenne megint. A korai online érás erő megidézése után persze jó kérdés, hogy képesek lesznek-e LAN-on is hasonló teljesítményre gob b-ék. De talán még fontosabb a jövőjük szempontjából, hogy egy jól teljesítő k1toval nyertek faveN helyén, ami még belső feszültségekhez is vezethet.

Dust2-n a FaZe kezdhetett CT-oldalon, szépen haladtak is a cél felé, ám k1to játékának köszönhetően a 4:7-es hátrányból 8:7-et csinált a BIG. A fordulás után is a németek vezették a mérkőzést, syrsoN AWP-je megállás nélkül üzemelt, ami egészen 14:7-ig repítette őket. A FaZe ekkor talált magára, többek között Twistzznek hála sikerült visszakapaszkodni 13:15-ig. Karriganék két körre kerültek a hosszabbítástól, de a BIG ezt az ajtót nem hagyta tovább nyitva: 16:13-nál sikerült végre befejezniük a pályát egy kaotikus körrel.

Nuke-on ismét a FaZe kezdett jobban, az első nyolc körből hatot kényelmesen hoztak, míg a BIG egyik köre egy olyan helyzetből jött, ahol five-sevenökkel védekeztek. 2:6-os állásnál ébredt fel a BIG valójában, ettől a ponttól kezdve syrsoN játékba hozásával sikerült felzárkózni és meg is előzni a FaZe-t, 8:7. Dust2-vel szemben most a FaZe hozta el a pisztolykört a térfélcsere után, ezzel megalapozva a későbbi pályagyőzelmüknek is. A félidő közepén a BIG rájött, hogyan támadhat eredményesen a Major bajnokok ellen, karriganék gazdasága nehéz helyzetbe került pár körre, így tabseNék a vezetést is átvették egy pillanatra, 14:13. A BIG azonban nem tudta befejezni a pályát a leginkább A-támadásokkal operáló T-oldallal, mert az utolsó körökre a FaZe előállt a megoldásokkal és 16:14-re nyert, ezzel egyenlítve a szériát.

Mirage-on egy nagyon erős FaZe-t láthattunk az első félidőben. A pisztoly- és az ecokört ugyan elbukták, de kilenc kört hoztak utána zsinórban. Ropz játéka ellenére a félidő végére a BIG visszajött a meccsbe, ami már csak azért is nagy eredmény, mert a korábbi körökben szinte labdába sem rúgtak a németek. A térfélcsere után ismét syrsoN AWP-jétől volt hangos a szerver, ami nem csak a vezetést adta a BIG kezébe, de nemsokára a meccspontot is 15:12-nél. A FaZe-nek elő kellett húznia valamit a kalapból, Twistzz és broky lépett elő ekkor a hosszabbítás megszerzéséért. Itt viszont minden igyekezetük ellenére végül a BIG nyert 19:17-re. A technikai problémáktól hemzsegő OT nem éppen a legcsodálatosabb lezárása volt a maratoni mérkőzésnek, főleg nem egy döntőnek. Ennek ellenére a BIG volt most az erősebb az összképet nézve is.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!