IEM Köln: Brazil csapat ellen nyit a MOUZ

IEM Köln: Brazil csapat ellen nyit a MOUZ

Az ESL közzétette az IEM Köln Play-in szakaszának és csoportkörének ágrajzait, ezek alapján izgalmas küzdelmekre számíthatunk!

A héten leadták a csapatok a végleges felállásaikat, így eldőlt, kik, mikor és ki ellen kezdenek a júliusi IEM Kölnön. Ennek külön érdekessége, hogy így a szervezők lényegében megerősítették a GODSENT-00NATION átigazolást, azaz TACO, dumau, b4rtin és latto tényleg coldzerával folytatják. Ami a párosításokat illeti, a verseny három szakaszból fog állni: az első egy Play-in, ahol tizenhat csapat játszik majd vigaszági-kieséses rendszerben, köztük a MOUZ is; a második a csoportkör, ahol nyolc meghívott várja a Play-in legjobbjait két csoportra osztva; a harmadik a rájátszás, ahol az ESL szokásához híven két negyeddöntő, az elődöntők és a finálé várja a rajongókat a Lanxess arénában.

A Play-in

A Play-inből kezd több ígéretes csapat, így a héten cserélő Heroic, valamint a Vitality, a MOUZ, a BIG és az Astralis is. Az ő továbbjutásuk már-már borítékolható a többiek színvonalát vizsgálva – a nyitómeccseiket alighanem meg fogják nyerni mind. Bár biguzeráék paiN Gamingjét nem szabad leírni, torzsiék MOUZa a favorit ellenük. De előbb vagy utóbb beszállnak a versenybe olyan kihívók is, mint a Spirit vagy az Outsiders, akik nemrég cseréltek ugyan, de Kölnre biztosan előállnak pár meglepetéssel, ezzel beleköpve a favoritok levesébe.


A csoportkör

A Play-Inből négy-négy csapat jut be a csoportokba, ahol a bajnoki cím várományosai sorakoznak. Az A-csoportban a NAVI és az ENCE tűnik a legerősebbnek, előbbi csapat nemrég erősítette meg, hogy sdy-jal neveznek. A NIP hampus visszatérése miatt lehet izgalmas, hiszen a Major óta nem láttuk őket a rendes felállásukkal játszani – bár így is nyertek Dubajban. A G2 pedig Lisszabonban úgy tűnt, mintha kezdene összeérni, lehet pont a szezon utolsó tornáján törik át a falat?

A B-csoportban a Major bajnoki címvédő FaZe felé fordul mindenki tekintete, de a YEKINDARral induló Liquid vagy a nemrég Dallasban az átkot megtörő Cloud9 veszélyes ellenfelek lehetnek még. Innen talán csak a FURIA lóg ki, már abban az értelemben, hogy ők tűnnek a legkevésbé meglepetésre alkalmas csapatnak, nem is cseréltek mostanság.

Borítókép és képek: ESL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!