NiKo: „m0NESY clutch-jai jó esélyt adtak nekünk a játék kényelmes lezárására”

NiKo: „m0NESY clutch-jai jó esélyt adtak nekünk a játék kényelmes lezárására”

Hiába elődöntős a G2 a FaZe elleni győzelmet követően, NiKo szerint még nem gondolkoznak azon, hogy megnyerhetik-e az egész BLAST Premier tavaszi döntőjét.

Az OG mellett nagy meglepetést okozott a G2 is a BLAST Premier tavaszi döntőjén, miután megverték a második játéknapon a FaZe-t is, ezzel garantálva helyüket az elődöntőben. A sikerben fontos szerepe volt a 17 éves m0NESY-nek, aki clutch-körökben döntötte a G2 felé a mérleg nyelvét Dust2-n, egészen sima lezárást garantálva ezzel a szériában. A mérkőzést követően NiKo nyilatkozott fiatal csapattársáról a HLTV-nek.

A FaZe ellen a G2 kikapott az első pályán, ráadásul azon az Infernon, ahol eddig 100%-os győzelmi aránya volt a jelenlegi felállásnak. Innen kellett visszajönniük, méghozzá azon az Ancientön, amelyen egészen eddig nem tudtak nyerni még hivatalos meccsen. NiKo szerint fontos volt a második pályán, hogy a CT-oldalon kezdhettek, mert könnyebb megindulni és tudták, hogy van esélyük megfordítani a meccset itt és Dust2-n. A momentum egyértelműen folytatódott Dust2-n is, ahol m0NESY döntő clutch-köröket hozott a csapatnak.

„Volt esélyük szerintem, ha m0NESY nem hozza le például azt a két clutch-ot, akkor több CT-kört hoznak és a T-oldalon lett volna esélyük visszajönni. Azok a clutchok jó esélyt adtak nekünk a játék kényelmes lezárására. Összeségében nagyon jó T-oldalt játszottunk, jó dolgokat csináltunk, szerintem még túl is jártunk az eszükön néhány körben, de azoknak a clutch-oknak nagy hatása volt” – mondta NiKo.

Az interjú második felében a mérkőzésről a csapat általános állapotára tértek át. Eszerint NiKo úgy gondolja, jó egyéni formában van most és abban volt az IEM Dallason vagy akár a Majorön is, csak nem tudta a saját játékát játszani, ezen dolgoznia kellett. „Ha a csapat jól játszik, az engem is enged jobban játszani” – tette hozzá. Szerinte nagy fejlődésen mentek át az elmúlt hetekben, hónapokban, jobban érzik magukat csapatként is, ezért nyerhetnek most meccseket. Végül megkérdezték a bosnyáktól, hogy az elődöntőből nézve megnyerheti-e a G2 az egész versenyt. Erre azt válaszolta, hogy most nem ezen gondolkodnak, ő csak örül neki, hogy végre a helyes utat járják és ezzel az energiával, hozzáállással kell előállniuk a következő mérkőzésen, és ha úgy alakul, a döntőben is.

KÖZVETÍTÉS

Június 15-19-ig élőben, magyar nyelven követheted a BLAST Premier tavaszi döntőjét az Esport1TV közvetítésén és az Esport1 pontgyűjtő felületén!

Június 17. péntek
16:30 - FaZe vs. NAVI
20:00 - ENCE vs. Vitality

Június 18. szombat
16:30 - OG vs FaZe/NAVI
20:00 - G2 vs ENCE/Vitality

Június 19. vasárnap
18:30 - Döntő

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!