Elsöprő győzelemmel a Cloud9 lett az IEM Dallas bajnoka!

Elsöprő győzelemmel a Cloud9 lett az IEM Dallas bajnoka!

A Cloud9 úgy tűnik, tényleg a CS:GO történetének legjobb átigazolását hozta össze H0bbitékkal, miután már a második közös versenyen trófeával tértek haza.

A Cloud9 elsöpörte a beugróval érkező ENCE-t az IEM Dallas döntőjében, ezzel életükben először LAN-on, közönség előtt szereztek kiemelt eseményen trófeát. Nafanyéknak ez már a negyedik IEM-győzelme bő egy év alatt, de a tétek, valamint az amerikai tulajdonosok miatt egészen biztosan ez a legédesebb mindközül – mi sem jelzi ezt jobban, hogy a Cloud9-főnök Jack Etienne is velük ünnepelt a színpadon. A Cloud9 úgy tűnik, tényleg a CS:GO történetének legjobb átigazolását hozta össze.

A FaZe elleni negyeddöntős győzelmük után favoritként érkeztek a meccsre a Cloud9 játékosai és nem csak az elemzők gondolták ezt az ENCE helyzete (snax játszott spinx helyett) miatt, hanem a közönség is elfogadta, hogy mostantól ez a felállás AZ amerikai CS:GO csapat. A Bo5 döntő vétója sem hozott nagy meglepetést, a Cloud9 Nuke-tól szabadult meg (most eszükbe jutott), az ENCE Infernotól, a maradék pálya pedig a következő sorrendben érkezett: Mirage, Overpass, Ancient, Vertigo, Dust2.

Mirage-on volt reális esélye az eleve hátránnyal érkező ENCE-nek megragadni a momentumot a szériában, a pisztolykörös győzelmet követően több játékosuk egyéni teljesítményének köszönhetően olyan érzést kelthettek, mintha falat húztak volna fel a lerakók köré. Egy ponton 8:2-re is vezetett az ezúttal lengyel többségű felállás, mire a Cloud9 réseket talált a védelmen. Teljeskörű felzárkózás ekkor még ebből nem lett, nafanyéknak meg kellett elégedniük egy 5:10-es félidővel. Furcsának tűnt, hogy nem ők választották kezdő térfélnek a CT-oldalt, amikor lehetőségük lett volna rá, de a második félidőben kiderült, miért gondolták ezt jobb megoldásnak: a következő 13 körből 11-et megnyertek, és ugyan voltak szorosabb körök, például h0bbit 1v1-e, ezekben is remekeltek, ezzel 1-0-ás vezetést szerezve a szériában.

Overpass következett, a Cloud9 itt ismét a T-oldalon kezdett, miután az ENCE a védelmet preferálta. Snappi nem volt teljesen felkészülve arra, hogy h0bbit és sh1ro milyen erősen játszik majd. A támadások jelentős részét egyáltalán nem tudta az ENCE megakadályozni vagy legalább feltartóztatni: a Cloud9 ugyan kihasználta a körökben az időt, igazából úgy és annyi map kontrollt szerezhettek a stabil fraggerek miatt, ahogyan és amennyit csak akartak, ezért 10:5-ös vezetést értek el a gyengébbnek tartott oldalon. A fordulás után az ENCE igyekezett visszatérni a meccsbe, de mindenki tudta, csak idő kérdése a Cloud9 második pályagyőzelme. 12:9-nél még mindig kapálózott az ENCE, például Maden duplája a Deaglevel egy 3v5-ben segített nyitvahagyni a lehetőséget a fordításra. Végül a kaotikusabb körökből a Cloud9 emelkedett ki győztesen 16:11-nél, ezzel 2-0-s szériavezetést szerezve.

Ancientre érkezve az ENCE-nek már csak egy esélye maradt arra, hogy megfordítsák a döntő végkimenetelét. A Cloud9-nak – az élen sh1roval – azonban más elképzelései voltak. 12:3-as félidőt nyertek a CT-oldalon úgy, hogy ebben több sikeres visszafoglalás is volt, illetve a félidő végefelé az egyik körben nafany alkotott az AWP-vel B-n, a noscope-ja után bizonyára teljesen kitiltelve az ellenfeleket. A térfélcserét követően az ENCE még csak ennyire sem tudott labdába rúgni, tehát 16:3-as pályagyőzelmet követően az IEM Dallas bajnoka a Cloud9 lett.

A döntő után a csapat Jack Etienne Cloud9-vezérrel együtt ünnepelt az amerikai közönség előtt, nafany pedig azt nyilatkozta a játék utáni interjúban, hogy „igazán otthon érzem magam”, megköszönve a rajongók támogatását, akik állítólag felvásárolták a teljes Cloud9 merchandise-t a hétvégén, amit az arénában árultak. A Cloud9 orosz játékosainak a „honfoglalása” tehát hatalmas sikerrel ért véget, a bajnoki címüknek az értékéhez sokat hozzáad, hogy a friss Major győztes FaZe-t is megverték útközben. H0bbit pedig azt ígérte a meccs után, hogy „sok tornagyőzelmet fogunk szerezni a Cloud9-nak”. Az IEM Dallas MVP-je Ax1le lett, aki az egész versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott riflerként, 16 pályán átlagosan 1,32-es HLTV ratinget szerezve.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!