Állítólag 1 000 000 dollárba került a Cloud9 új csapata

Állítólag 1 000 000 dollárba került a Cloud9 új csapata

Duncan „Thorin” Shields egy videójában árulta el, hogy mekkora üzletet csinált a Cloud9 a forrásai szerint.

A Cloud9 még április végén jelentette be, hogy megszerezték a korábbi Gambit-felállást, a világ harmadik legjobb csapatát. Jack Etienne, a szervezet vezetője is büszkén nyilatkozott az új csapatáról a Sports Bussiness Journalnak. Arról viszont keveset lehetett hallani, hogy mennyibe került ez a kivásárlás, aminek eredményeképpen a Cloud9 vélhetően Európába költözteti a játékosokat Oroszországból, de cserében 2022 egyik legfontosabb tényezője lesz CS:GO-ban.

A brit e-sportújságíró, Duncan „Thorin” Shields az átigazolásról készült elemző videójában viszont elárulta azt az árat, amit ő hallott a forrásaitól: 1 000 000 dollár. Ennyit fizethetett szerinte a Cloud9, de nem a Gambitnek, hanem a norvég ULTI Agencynek. Az ügynökség ugyanis először magához igazolta a játékosokat a Gambittől, hogy technikailag ne szülessen meg a kapcsolat, miszerint egy amerikai cég közvetlenül pénzt ad egy orosznak, ami egy oligarchához kötődik.

Thorin szerint „egymillió dollár ezért a felállásért, ezt hallottam, és még benne van két edző és egy menedzser is, ez nevetséges”, méghozzá nevetségesen olcsó. Az elmúlt évekből vett példákkal élve: a régi NRG-felállás háromszor ennyibe került például, pedig közel sem voltak annyira sikeresek, mint nafanyék, de még a Renegades is 2,2 millióba fájhatott annak idején Nadeshotnak. Még m0NESY is 600 000 euróba került állítólag a G2-nak tavaly év végén és ő csak egyetlen 16 éves játékos, nem egy csapat menedzsmenttel együtt. Thorin úgy gondolja: „A legőrületesebb min-maxolás ezt a felállást egymillóért megszerezni. Elképesztő az ár-érték arány, ez az egyik legjobb ár-érték arányú üzlet CS:GO-ban valaha.”

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!