Beugróval, edző nélkül nyert a NIP a félig hotelből játszó torzsiék ellen Dubajban

Beugróval, edző nélkül nyert a NIP a félig hotelből játszó torzsiék ellen Dubajban

Mindkét csapat jelentős hátránnyal vágott neki a dubaji döntőnek, ami a NIP jelenlegi magjának első LAN-győzelme volt.

A Global Esports Tour Dubaj érdekes fordulatot vett a döntőre, miután a NIP és a MOUZ is jelentős hátránnyal érkezett meg a szombati versenynapra. A svédek már a torna elejétől kezdve kénytelenek voltak nélkülözni hampust betegség miatt, ám a döntő előtt edzőjük, djL is kiesett koronavírus miatt. Amikor pedig a MOUZt felhívták a színpadra, akkor csak Bymas, JDC és sycrone jelentek meg a rendezvény helyszínén – torzsi és a többiek a hotelszobáikból játszottak, Covid-19 protokol miatti izolációban. A GET Dubaj döntője így igen sokat veszített az értékéből, de a csapatok azért igyekeztek kihozni a helyzetből a lehető legtöbbet.

A MOUZ Nuke-ot választott a kezdéshez, ahol jó ideig szorosan, fej-fej mellett haladtak a csapatok, 5-5 után a MOUZ tudott előnyt szerezni magának, 9:6. A térfélcsere után a NIP igyekezett megfordítani az állást, megtörték a MOUZ gazdaságát is, de amikor torzsiék ebből végre kilábaltak, befejezték a pályát 16:11-re, ezzel megszerezve a vezetést a szériában. Infernon a hibátlan pisztolykör után úgy tűnt, folytatják, amit elkezdtek, viszont a NIP gyorsan és eredményesen reagált erre egy force-körrel, a félidővel szépen el is rohantak a T-oldalon 10:5-re.

A fordulás után hozott pisztolykörrel már szinte a zsebükben érezhették a pályát a nindzsák. A MOUZ azonban nem adta könnyen magát és 11:12-ig feljöttek, mindössze egy körrel lemaradva az egyenlítésről. A NIP ekkor talált újra magára, megállították torzsiék lendületét és 16:11-re hozták a választásukat, ezzel 1-1-re mentve a szériát. A MOUZ Mirage-on már nem tudott versenyre kelni a nindzsákkal, akik az első félidőben 12:3-ra nyertek, majd egy pisztolykörös győzelemmel együtt kilenc körön belül be is fejezték 16:8-ra, amit elkezdtek.

A NIP győzelme Dubajban 100 000 dollárt ért a csapatnak, a MOUZ második helyét 50 000 dollárral díjazták a szervezők. A két csapat legközelebb júliusban az IEM Kölnön játszik – remélhetőleg a most látottakhoz képest problémamentesen.

Borítókép: NIP

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!