Roobet Cup: Domináns játékkal verte meg a BIG a Cloud9-t

Roobet Cup: Domináns játékkal verte meg a BIG a Cloud9-t

A Roobet Cup elődöntőiben meglepetésből nem volt hiány, miután a BIG először nyert a Cloud9 játékosai ellen valaha!

A BIG magabiztos 2-0-s meccset hozott a Cloud9 ellen, a FaZe pedig egy bukott pálya után fordította meg a blameF Astralis elleni elődöntőt a Roobet Cupon. Ezzel elérkeztünk a verseny utolsó játéknapjához, a fináléhoz, ahol ma este egy sikerre éhes, k1to személyében beugróval érkező német felállás játszik a világ legjobb csapata ellen.

A BIG és a Cloud9 mérkőzését előzetesen beárnyékolhatta volna nafany kézsérülésének híre, de még így sem lehet elvenni ezt a győzelmet a BIG-től, hiszen remekül játszottak a jelentősen erősebb ellenféllel szemben tegnap még beugróval is. Dust2-n elképesztően domináns T-oldalt mutattak be a németek, 14:1-re nyerték meg a félidőt! Nem számított hová mentek, mivel próbálkoztak, egyszerűen minden működött, míg nafanyék olyan helyzetekben álltak legközelebb a körgyőzelemhez, mint például a 11. kör, amiben Ax1Le egy deagle triplát lőtt. Ekkora hátrányból már lehet nem is érdemes visszajönni, de a Cloud9 azért megpróbálta. Végül nyolc támadást vittek be, mielőtt a BIG lezárta volna a pályát 16:9-nél.

Infernon már nagyobb ellenállást tanúsított a C9, de a BIG így is 10:5-re elhúzott az első félidővel. Például olyan jeleneteknek köszönhetően, mint syrsoN AWP 4k-ja. A térfélcsere és a bukott első körök után a Cloud9 ismét a hátrányuk ledolgozására fókuszált. Ezúttal sikerült is egy körön belülre kerülni a németekhez képest, ám tabseNék ekkor összekapták magukat és 16:12-re megnyerték a pályát, 2-0-ra a szériát.

A FaZe és az Astralis találkozója Overpasson indult, ahol a T-oldalon játszó dánok kezdtek erősebben. Az előny nem maradt sokáig a kezükben, mert az épülő CT-gazdaság, valamint rain és Twistzz játéka megfordították az erőegyensúlyt. A kanadai játékos például egy 3v5-ből csinált előnyt három fraggel. Az Astralis a félidő utolsó köreit még el tudta hozni ahhoz, hogy a lehető legszorosabb, 7:8-as állás alakuljon ki, ezzel igen jó helyzetbe kerültek. Védőként ugyanis újra magukra találtak, ezzel átvéve a vezetést, majd a FaZe zárkózása ellenére is képesek voltak befejezni a pályát 16:13-nál.

Mirage-on és Dust2-n viszont fordult a kocka. Előbbi pályán ropz játékának köszönhetően 10:5-ös T-oldalt nyert a FaZe, majd az Astralis zárkózási kísérleteit is rövidre zárták a 16:11-es győzelem eléréséhez. Utóbbi pályán rain volt a döntő faktor. A 10:5-ös CT-oldal után pedig még annyira sem engedték ki a kontrollt a kezükből, mint Mirage-on, így sima 16:7-tel megfordították a szériát a maguk javára, 2-1.

KÖZVETÍTÉS

Kövessétek élőben, magyar nyelven a Roobet Cup rájátszását az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

06.30. - csütörtök
19:00 - BIG vs. FaZe

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri a döntőt?

  • 67 %
  • 33 %