Roobet Cup: A FaZe simán, az Astralis dupla hosszabbítással nyert

Roobet Cup: A FaZe simán, az Astralis dupla hosszabbítással nyert

A Roobet Cup negyeddöntői a várakozásokkal ellentétben egészen simán alakultak – talán ez volt a legnagyobb meglepetés a rájátszás második napján.

A FaZe 2-0-ra megverte a világ harmadik legjobb csapataként számontartott ENCE-t, az Astralis pedig egy domináns Mirage után hosszabbításokkal, de legyőzte a torna korábbi szakaszában veszedelmesnek tűnő forZet a Roobet Cup negyeddöntőiben. A győztesek ezzel továbbléphetnek az elődöntőbe, ahol egymás ellen fognak játszani rögtön a BIG és a Cloud9 találkozója után ma délután – a németeknek még esélye is lehet nafany kézsérülésével.

A FaZe magabiztosan kezdett az átalakított Ancient CT-oldalán az ENCE ellen, 11:4-gyel fordulhattak a második félidőre. A térfélcserét követően viszont nem egy gyors lezárás következett, hanem veszélyesen közel engedték az ellenfelet, 11:9. Szerencséjükre ekkor karrigan hívott egy A-kört, ami bejött és ezzel megtalálták az utat a pályagyőzelem felé, ami végül 16:10-nél érkezett el. Overpasson így az ENCE-nek kellett valamit előhúznia a kalapból, Snappi játékosai pedig pontosan ezt tették: a CT-oldalon a fegyveres körökben páratlanul játszott dycha és Maden is, így 11:4-es előnnyel mehettek a támadó oldalra. Karriganék védelme azonban áttörhetetlennek bizonyult, így a hatalmasnak tűnő előny hamarosan elporladt, a FaZe megfordította a pályát 16:12-re, ezzel sima 2-0-t hozva a negyeddöntőben.

Az Astralis és a forZe találkozójának első pályájáról nehéz lenne mit mondani. A dánok 16:8-as Mirage-győzelme az eredményjelzőn szorosabb volt, mint a valóságban. BlameF kiemelkedő játékának köszönhetően a 13:2-es félidő után már csak idő kérdése volt, mikor ér véget a pálya, KENSI és Jerry pedig hiába próbálkoztak, a pisztolykört is elhozó Astralis 15:2-ről nem veszíthetett. Nuke-on viszont emberükre találtak gla1ve-ék: a forZe védelmén nyolc körön át nem találtak rést, de újabb köröket is csak a félidő végén tudtak hozni a dánok, így 4:11-es hátránnyal fordulhattak. A második félidő első köreiben úgy tűnt, a forZe képes lehet befejezni, amit elkezdett, de ehelyett az Astralis visszahozta a meccset hosszabbításra! És ha már lúd, legyen kövér alapon, rögtön kettőt is játszottak az extra játékidőben, hogy igazságos legyen. Ebből az adok-kapokból végül az Astralis jött ki győztesen 22:19-re, így 2-0-ra elhozták a szériát.

KÖZVETÍTÉS

Kövessétek élőben, magyar nyelven a Roobet Cup rájátszását az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

06.29. - szerda
15:00 - BIG vs. Cloud9
19:00 - FaZe vs. Astralis

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!