Roobet Cup: A BIG és a Cloud9 is túlélte az ijesztő találkozókat

Roobet Cup: A BIG és a Cloud9 is túlélte az ijesztő találkozókat

A Roobet Cup első negyeddöntőiben a favoritok győzedelmeskedtek, a második nap viszont rendkívül nyitottnak ígérkezik. Lesz-e meglepetés?

A BIG megverte a MOUZt is kiejtő Eternal Firet, a Cloud9 pedig a 9z-t a Roobet Cup első negyeddöntőiben, ezzel biztosítva kettejük elődöntős találkozását. De mielőtt erre sor kerülne szerdán, ma délután még két igencsak nyitott negyeddöntő jön: a világ legjobb csapata, a FaZe, a most már csak harmadik helyezett ENCE-szel játszik, de egyikük formája sem a régi még; a meglepően erős forZe pedig az Astralisszal néz farkasszemet, és ugyan utóbbi tűnhet papíron jobbnak, előbbi jó esélyekkel indul.

A BIG vs. Eternal Fire hárompályás találkozó lett ugyan, de fontos ehhez hozzátenni, hogy faveN helyén k1to játszott ezúttal. Overpasson egy szoros első félidőt követően nem volt kérdés a másodikban, hogy a BIG lesz a győztes (16:10). Dust2-n pedig úgy tűnt, nagyon gyorsan le is zárják ezt a szériát, 12:3-as T-oldalt hoztak. Azonban a törököknek más terve volt és nemcsak visszahozták a hatalmas hátrányt, de hosszabbításban meg is fordították a pályát (19:16). Nuke-on viszont felkelt a pofonból a BIG, domináns játékkal (16:7) fejezték be a hirtelen ijesztővé vált szériát 2-1-re.

A Cloud9 és a 9z találkozója sem volt annyira sima, mint vártuk, de a sorsdöntő körökben nafanyék bizonyultak erősebbnek. Mirage-on ugyan a Cloud9 kezdett jobban, végül a 9z irányította az első félidőt, miután 3:5-ös hátrányból 9:6-os előnyt kovácsoltak. A folytatásban egyre inkább kezdtek elhúzni, egy ponton már 11:6-ot mutatott az eredményjelző, de a Cloud9 megcsinálta a fordítást, 16:13-ra hozták a pályát. Dust2-n fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem 5:5-ből 10:5-ös vezetést csinált a 9z a CT-oldalon, a folytatásban pedig hiába zárkóztak nafanyék, ezúttal nem jutottak messzire, 10:16. Egyenlő állásnál úgy tűnt, a Cloud9-nál van továbbra is az előny, hiszen Overpass következett, ráadásul erősen is kezdtek rajta, 8:3-ra is vezettek CT-ben. De a 9z-t még itt sem tudták elföldelni a C9 játékosai, visszajött a dél-amerikai mix 6:9-re, majd a célvonalig tartották a lépést, egyetlen körrel elmaradva a hosszabbítástól, 14:16. A Cloud9 tehát 2-1-re, hajszálhíján hozta a szériát.

KÖZVETÍTÉS

A Roobet Cup rájátszását az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén is élőben, magyar nyelven követhetitek a héten. Semmiképp se hagyjátok ki!

06.28. - kedd
15:30 - ENCE vs. FaZe
19:00 - forZe vs. Astralis

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!