BLAST Premier: Nem lehetett megállítani a NAVIt Lisszabonban!

BLAST Premier: Nem lehetett megállítani a NAVIt Lisszabonban!

A NAVI bajnoki címévél ért végét a BLAST Premier tavaszi szezonja Lisszabonban.

Néhány nappal ezelőtt még a NAVI és a Vitality számára is messzinek tűnt egy esetleges trófea a BLAST Premier tavaszi döntőjén, ám ahogy haladt előre a torna, egyre erősebb ellenfeleket tettek el láb alól, mígnem végül egymással kellett farkasszemet nézniük. A NAVI FaZe elleni domináns győzelme volt az a pillanat, amikor úgy tűnt, hét hónap után ismét magára talált 2021 óriása. A Vitality pedig az ENCE elleni találkozón mutatott magából idén először valami komolyat. A döntős összecsapás ezek után izgalmasnak ígérkezett, viszont a NAVI könyörtelenül leszámolt a francia-dán szupercsapattal tegnap este Lisszabonban.

A vétó során a NAVI Mirage-t, a Vitality Overpasst választotta, deciderként pedig Dust2 maradt benn. Mirage-on ZywOo és apEX pisztolykörös dupláival indult a mérkőzés, ám a NAVI azonnal visszavágott: s1mple hero AK-47-je tette fel a csapatot az eredményjelzőre. Innentől a T-oldalon játszó NAVI kezébe került az irányítás, egy ponton 8:1-re is vezettek, de a Vitality megmentette a félidőt 5:10-re. A fordulás után alighanem abban reménykedtek apEXék, hogy tovább zárkózhatnak, azonban b1tnek egészen más elképzelései voltak és 16:8-nál lezárta a pályát a NAVI.

Overpasson nem igazán lehetett tudni, hogy mire is számítsunk a NAVItól, hiszen nem játszották a pályát korábban sdy-jal. B1ad3 gyorsan megnyugtatott mindenkit: gyakorolták a pályát ezzel az ötössel, magabiztosak rajta, sdy pedig Boombl4 forgó pozícióiban fog játszani. Ennek ellenére a Vitality kezdett most jobban, hibátlan pisztolykört hoztak, 4:0-s vezetésig mentek. De a francia-dán csapat lendülete ekkor el is fogyott, Magisk és misutaaa lényegében eltűntek a szerverről. A NAVI ezt kihasználva 11 CT-kört hozott zsinórban sdy, electroNic és b1t játékának köszönhetően a domináns félidős győzelemhez. A térfélcserét követően a NAVI folytatta, amit elkezdett, további két kört tettek fel az eredményjelzőre a 13:4-es állás eléréséhez, mire a Vitality összehozta ötödik körét. Ez sajnos már túl későn érkezett ahhoz, hogy valódi hatása legyen a meccs végkimenetelére, b1t ugyanis bement A-ra a következő körben, rendett tett, meccspontot szerzett – a labdát pedig azonnal le is csapta a NAVI 16:5-nél.

A NAVI győzelme azt jelenti, hogy indulási jogot szereztek a BLAST World Finalön, ahol a már korábban meghívást szerző FaZe-hez csatlakoznak.

Borítókép: BLAST

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!