BLAST Premier: NAVI vs. Vitality meccsen dől el a tavaszi szezon sorsa

BLAST Premier: NAVI vs. Vitality meccsen dől el a tavaszi szezon sorsa

A BLAST Premier tavaszi szezonjának végéhez érünk ma este, tartsatok velünk az élő, magyar nyelvű közvetítésen!

Tegnap az elődöntőkben megkerült a két döntősünk, miután 2-1-re megverte a NAVI az OG-t és a Vitality a G2-t. Ha a téli átigazolási időszak végefelé valaki azt mondja, ez a két csapat marad versenyben a végén, senki sem kérdőjelezte volna meg. De ismerve az elmúlt fél év eseményeit, ez hatalmas meglepetésnek számít. A NAVI körül folyamatosak a problémák, nemrég az irányítójukat is elveszítették. Eközben a Vitality szupercsapatnak indult, de nem igazán tudták ezt az ígéretet beváltani: apEXék tegnap játszottak először közönség előtt, mióta összeálltak a dánokkal.

A NAVI és az OG elődöntős találkozója igazán szoros összecsapás volt, mégha a pályák eredményei nem is feltétlenül ezt mutatják. Dust2-n hiába a NAVI lett a befutó, az OG kezdett jobban és lett is volna esélyük nagyobb előnyt kialakítani, ha nem adnak el köröket az első félidőben. A második is szorosan indult, de a NAVI hamarosan a kezébe vette az irányítást és nyert 16:9-re. Infernon készült a revansra az OG, ez össze is jött, miután a NAVI nem igazán talált választ a támadásokra. A fordulás után úgy tűnt a korai körökben, hogy az OG sem feltétlen jobb CT-oldalon, de az utolsó körökben sikerült átlépniük a célvonalt a hosszabbítás küszöbén, 16:14 nexáéknak. A küzdelem végül Mirage-on dőlt el, az első félidőben a csapatok nehezen bírtak egymással, de a térfélcserét követően electroNic egymagában leszerelte az OG-t: 22 frag 11 kör alatt az újdonsült irányítótól elég volt a 16:10-es győzelemhez.

A Vitality és a G2 ezidáig mindig Dust2-n, Infernon és Mirage-on csapott össze, ám most igazán feldobták a vétót és a harmadik pálya Nuke lett Mirage helyett. A G2 dönthetett erről, ám a fagyi később visszanyalt. Dust2-n 1:5-ös hátránnyal indult meg a G2, NiKo elképesztő játékának köszönhetően ezt képesek voltak megfordítani 9:6-ra a CT-oldalon. A térfélcsere viszont nem sok jót hozott a G2 számára, a pisztolykörös győzelmüket követően csak három sikeres támadást tudtak bevinni a teljes félidő során, ezzel 13:16-ra elveszítve a pályát. Infernon ugyan véget ért a győzelmi szériájuk a napokban, NiKoék továbbra is erősek a pályán, amit most egy domináns 16:8-cal bizonyítottak, így visszajöttek a szériába. Nuke-on nehéz volt kitalálni, hogy mire számíthatunk: a Vitality egész szépen legyőzte itt az ENCE-et nemrég, a G2 pedig azt gondolhatta, hogy azon a meccsen mindent láttak, de nem. Az első félidőben a G2 8:7-re nyert a T-oldalon, de a fordulás után hamar beindult a francia-dán szekér és 9:11-es hátrányból fordítottak 16:13-ra, ezzel bezsebelve a döntős helyet a NAVI ellen.

KÖZVETÍTÉS

Június 15-19-ig élőben, magyar nyelven követheted a BLAST Premier tavaszi döntőjét az Esport1TV közvetítésén!

Június 19. vasárnap
18:30 - NAVI vs. Vitality

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A BLAST PREMIER TAVASZI DÖNTŐJÉT?

  • 50 %
  • 50 %