Karrigan: „Nincs vita, mi vagyunk a világ legjobb csapata”

Karrigan: „Nincs vita, mi vagyunk a világ legjobb csapata”

A FaZe irányítója nem dolgozta még fel, milyen sikereket értek el az elmúlt hónapokban, de erre való a nyári szünet.

A FaZe ismét történelmet írt, miután ők lettek az első csapat, akik egy év alatt megnyerték az IEM Katowicét, a Majort és az IEM Kölnt is. Ráadásul már csak egyetlen Pro League vagy IEM bajnoki címre vannak az Intel Grand Slamtől. A tegnap esti döntő után egy boldog és büszke karrigan adott interjút a HLTV-nek a tavaszi szezonjukról, mielőtt elment volna a kiérdemelt nyári szünetre. 

Milyen megnyerni végre Kölnt?

„Ha valaki azt mondja nekem nyolc évvel ezelőtt Kölnben és Katowicében, hogy nyolc vagy kilenc éven át nem nyerem meg egyiket sem, de aztán Kölnt, Katowicét és a Majort is megnyerem 2022-ben, kinevettem volna. Szóval igen, elképesztő teljesítmény, elképesztő csapat, elképesztő támogatás az arénában és micsoda döntő! Azt hiszem ez az első alkalom, hogy egy Bo5 megmutatta, milyen potenciál van benne a két legjobb csapattal.”

Nuke-ról

„Tudtuk, hogy Nuke kemény lehet CT-oldalon, a NAVI híres volt az elmúlt három évben a fantasztikus Nuke-jukról. Mi csak egyszer veszítettünk Nuke-on ezzel a felállással meg talán a MOUZ ellen jks-szel, de a teljes felállással csak az ENCE ellen Dallasban. Nuke-ra érve nagyon bíztam a T és a CT oldalainkban, a pisztolykör nyilvánvalóan jó esélyt adott.”

Előző versenyek, nehézségek Köln előtt

„Dallasban megbeszéltük a hibákat, a BLAST-on nagyon nyerni akartunk, de nem volt a legjobb a felkészülésünk, olyan 90%-on játszhattunk. Aztán a NAVI elvert minket. Esélyünk se volt. Most két-három hét felkészülésünk volt a verseny előtt, online tornát is játszottunk, hogy fejlesszük a map poolt és szerintem ezt megmutattuk ma.”

A tavaszi szezonról, célokról

„Nem dolgoztam még fel, mit értünk el ebben a szezonban. Megnyertük a négy legnagyobb trófeát, a Pro League-et, ahol a világ legjobb csapatai vannak, az IEM Katowicét, az IEM Kölnt és a Majort. Kissé szürreális, ma iszom egyet és átgondolom, mennyire őrületes mindez. A következő szezon célja az Intel Grand Slam. Nem számít hogyan és mikor nyerjük meg, szerencsére lassan indul a szezon, nehéz lesz, de mindent megteszünk a teljesítményünk fenntartásáért.”

A Grand Slam fontossága

„Hatalmas lenne, nem? A FaZe-zel egyszer már közel jártunk hozzá, de rengeteg problémánk volt az Olof miatti beugrókkal. Megtettünk mindent akkor, de most mi vagyunk az élen és ha úgy tudunk teljesíteni, mint ebben a szezonban, akkor nyilván megnyerjük a Grand Slamet. Nem számít, hogyan indul a szezon, meg kell szereznünk a Grand Slamet és ezzel nyomás alatt leszünk, de szerintem megmutattuk idén, hogy a legnagyobb nyomás alatt is magas szinten tudunk játszani.”

A FaZe a világ legjobb csapata?

„Igen, természetesen. Mi vagyunk a legjobb csapat, ha megnézed a szezon alatt elért eredményeinket, négy trófea nekünk, egy a Cloud9-nak, egy a NAVI-nak. Nincs vita, mi vagyunk a világ legjobb csapata és nagyon boldog vagyok, hogy a NAVI így, ezen a szinten teljesít sdy-jal. Egyértelműen vissza fognak térni a következő szezonban és megpróbálják majd elvenni az első helyet.”

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!