Pletyka: device és valde az Astralisba tartanak?

Pletyka: device és valde az Astralisba tartanak?

Az elmúlt időszak gyenge szereplései után két dolog nem volt kérdéses: az Astralisnak cserélnie kell, valamint farlig és Xyp9x húzzák majd a rövidebbet.

A Majorön és az IEM Dallason elért csoportkörös kiesések után újabb cserék lehetnek az Astralisnál. Többen is spekuláltak már arról az elmúlt fél évben, hogy device visszatérne a NIPtől a korábbi szervezetéhez. Valamint valde OG-s kispadra kerülése után logikus, hogy valamelyik top dán szervezethez tarthat. Most úgy néz ki, a két játékos tényleg az Astralishoz tart, hogy átvegyék farlig és Xyp9x helyét, bár ezt, mint minden pletykát, érdemes fenntartásokkal kezelni még akkor is, ha egyébként nagy esélye van annak, hogy bejön.

Duncan „Thorin” Shields a Revenge of By the Numbers adásában árulta el, hogy ő is hallotta a pletykákat és furcsálta, hogy egyes elemzők, akik szintén ismerik ezt a hírt, megpróbálják spekulációnak vagy álomcsapatnak eladni azt, amiről tudják, hogy megtörténhet, mert így ha igaz lesz, mindenki zseninek fogja tartani őket. Ezután Thorin úgy fogalmazott: „Hallottam, hogy valde odamegy, és igen, hallottam, hogy a kibaszott tékozló fiú visszatér, device visszamegy az Astralishoz. Egyébként, ha valaki nem követné ezt, bocsi farlig.” Ezutóbbi sort még csak nem is a poén kedvéért tette hozzá az elemző, hanem mert farlig kiesése az Astralis kezdőjéből azt jelentené, hogy csatlakozik bubzkjihoz és Luckyhoz a Mi lett volna, ha című fiatal dán játékosokat tartalmazó listán.

Bubzkji másfél éven át volt az Astralisnál és 86 pályát játszott ezidő alatt. Lucky fél évet kapott arra, hogy 18-19 évesen bizonyítson a CS:GO történelmének legjobb AWP-se helyén. Farlig mindössze két hónapja igazolt a csapathoz, de már lecserélheik, esélyt sem adva neki arra, hogy egyáltalán beilleszkedjen. Már csak az a kérdés, hogy farlig milyen szerződést írhatott alá: ha bizonyos teljesítményekhez vagy időhöz kötöttet, akkor lehetséges, hogy elkerülheti bubzkji és Lucky sorsát, a szerződéses börtönt; ha hosszabb időre írt alá, akkor viszont rá sem vár jobb sors, mint elődeire, mert ahogyan értük, úgy farligért sem fognak kapkodni az orgok.

Ami device visszatérését illeti, úgy tudni, három évre írt alá a NIPpel, ebből eddig egy év telt. A dán sztár tavaly december óta a kispadon van, azóta folyamatosan spekulációk tárgya a visszatérése korábbi szervezetéhez. Akkor a mentális egészségére hivatkozva cáfolta ezeket a híreket, publikusan azóta nem nyilatkozott sehol senkinek.

Borítókép: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!