valde az OG-ról: „Nem egyeztek az ambícióink”

valde az OG-ról: „Nem egyeztek az ambícióink”

A dán játékos hivatalosan is a kispadra került és új csapatot keres, miután az OG inkább fiatalokra építene a jövőben.

Valdét hivatalosan is kispadra ültette az OG a tegnapi pletyka után, de niko távozását még nem erősítették meg. Valde Twitteren ismerte el a döntést, amiről kiderült, hogy nem csak a szervezet, a játékos is ezt szerette volna, ugyanis a Major után nem egyezett az elképzelésük a jövőről. Egy Dexertonak adott interjúban azt is elárulta valde, hogy az OG inkább fiatal játékosokra építene, míg ő maga inkább olyan csapatban játszana, ami az első naptól trófeákért küzd.

„Fiatal játékosokra akarnak fókuszálni és a semmiből akarnak kinevelni egy csapatot, a réginek csak néhány darabját megtartva. Ez nem az az irány, amerre én akarok haladni” – mondta valde a Dexertonak. A dán szerint az eredeti OG-ban és a Northban töltött idejének utolsó szakasza is hasonló volt ehhez, de ő már inkább úgy látja, hogy másmilyen csapatban játszana, „egy olyanban, ami trófeákért küzd és a nagy versenyeken játszik”. Tehát leegyszerűsítve az OG és a valde közötti nézeteltérést, „nem egyeztek az ambícióink, ezért természetes, hogy külön utakon folytatjuk”.

Valde a saját jövőjéről azt nyilatkozta a Dexertonak, hogy „nem akarok olyan projektben résztvenni, amit a semmiből építenek újra, inkább egy már megalapozott csapatban játszanék, ahol én lehetek a kirakós utolsó darabja”. Azt viszont még nem tudja, hogy pontosan kinek a kirakósában lenne a legjobb helye, ezért preferenciája sincs dán és nemzetközi csapatok között. A dán út a nyelv miatt könnyebb lenne szerinte, de a nemzetközi mezőny több lehetőséget kínál.

Az OG tavaszi szezonjával – és ebből kifolyólag a saját teljesítményével – kapcsolatban úgy gondolja, hogy az egész csapatot kell okolni, annak minden tagjával együtt. A közösség hajlamos az új irányítót, nexát egyedüli felelőssé tenni a sikertelenségért, de valde szerint az elején kifejezetten segített flameZ és niko játékát fejleszteni, utána pedig egyszerűen nem működött semmi sem, mert az egyének nem egyeztek ki és nem is játszottak elég jól. Az OG-ban töltött két és fél évet „hatalmas tapasztalatként” értékeli, de egy kissé csalódott is, mert sohasem érték el a potenciáljukat egyik felállással sem.

Valde egyébként nem stresszel a helyzete miatt. Nem sokkal a hír megjelenése után kitett egy posztot Twitteren, amiben elmesélte, hogy egy meccsen az egyik játékos arra kérte őt, üljön már fel a Mirage B lerakóján található padra egy fotó erejéig, amit szívesen meg is tett:

AZ OG FELÁLLÁSA JELENLEG

Mateusz "⁠mantuu⁠" Wilczewski
Shahar "flameZ" Shushan
Nemanja "nexa" Isaković

Valdemar "valde" Vangså (kispad)
Nikolaj "niko" Kristensen (kispad)

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!