Hampus: „Ez az a felállás, amivel a jövőben játszani akarunk”

Hampus: „Ez az a felállás, amivel a jövőben játszani akarunk”

A sokat változó felállásról, es3tag AWP-zéséről és az elvárásokról beszélt hampus a HLTV-nek adott interjúban.

A NIP 3-1-es állást ért el a PGL Major Antwerpen Legends Stage-én, ezért már a rájátszásra készülhetnek a svédek. A FURIA elleni győzelmet követően a HLTV hampusszal beszélgetett, ebből kiderül néhány részlet a sokat változó felállásról, szerepekről, felkészülésről és a Majorrel kapcsolatos elvárásairól.

A Major csupán a csapat második LAN-ja ezzel a felállással, amiben brollan is játszik és es3tag az AWP-s. Hampus szerint a csapat magja jó, akkor is, ha egy-két játékos cserélődik, Plopski, REZ és ő maga annyi ideje játszanak együtt, hogy jól ismerik egymást minden helyzetben, elérik a rájátszást rendszeresen. Persze egy stabil felállás fontos a még ennél is jobb sikerekhez, ebben hampus is egyetért: „Nagyon fontos, hogy legyen egy stabil ötösöd és most azt gondolom, hogy egy nagyon jó ötösünk van. Ez az a felállás, amivel a jövőben játszani akarunk”. Jó kérdés, hogy ez mit jelent device szempontjából.

Az biztos, hogy több időre lesz még szükségük, miután a szerepek megváltoztak a csapatban, mert „csak négy hetet gyakoroltunk ezzel a felállással összesen”. Ebben sokat segít djL és THREAT, akik hampusszal közösen dolgoznak a háttérben. THREAT korábban vezetőedző volt, az év elején ebből a szerepből hátrébb lépett, most hampus szerint leginkább elemzőként dolgozik be és tökéletesíti a taktikákat. A dinamika szerint hampus és djL megbeszélnek valamit, aztán átadjak THREATnek az ötletet.

A HLTV poénból azt is megkérdezte hampustól, hogy „milyen a legjobb dán AWP-sel dolgozni?”, erre úgy felelt, „elképesztő, haver”. Természetesen nem ennyire egyszerű a helyzet: „Lassan indult be, persze, de sok újdonság van ebben neki. Lurkerből AWP-sé válni, hatalmasak a különbségek. AWP-sként sokkal többet kell kommunikálnia például. djL és THREAT sokat dolgozott vele és napról napra egyre jobb”.

Végül megkérdezték azt is hampustól, hogy mi az elvárásuk a rájátszásban. Erre a svéd irányító azt felelte, hogy a döntő a cél, de akkor sem lesz szomorú, ha csak az elődöntőkig jutnak, mert legutóbb már a negyeddöntőben kiestek Stockholmban.

Borítókép: PGL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED ELÉRHETI A DÖNTŐT A NIP A MAJORÖN?

  • 29 %
  • 71 %