Az utolsó perces bolondokháza – Cserél az Astralis, a NiP és a Fnatic is

Az utolsó perces bolondokháza – Cserél az Astralis, a NiP és a Fnatic is

A friss Major selejtezők alaposan megkavarták az állóvizet. 

Pár perce kezdődött el a 2022-es PGL Major első nyílt selejtezője, ahol közel 1000 csapat indult el. Amatőrök, félprofik és profik egyaránt. Ez egyben azt is jelentette, hogy a selejtező kezdetének pillanatáig kellett leadni a csapatoknak azt a felállást, amelyikkel nekivágnak a tavaszi Major szezonnak. Innentől ha cserélnek, az büntetéssel jár.

Többen is az utolsó pillanatra hagyták a cseréket, ami rengeteg megválaszolatlan kérdést eredményezett.

A Fnatic tegnap kispadra tette smooyát, ma pedig bejelentették, hogy legerősebb játékosuk, Brollan nélkül vágnak neki az első Major kvalinak. Azt nem tisztázták, hogy mit csinál Brollan a selejtező helyett. Pár perc kellett hozzá és máris kibukott, hogy a fiatal svédet a NiP vihette el. Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, több forrás is állítja, hogy a NiP kész 600 ezer dollárt fizetni a Fnaticnak, Brollanért cserébe.

A Fnaticban ideiglenesen egyik akadémista játékosuk, Peppzor lép majd szerverre, de így már két játékost is keresniük kell. Aligha akarják két Fnatic Risingossal folytatni az évet, valószínűleg a legendás svéd alakulat is új játékosokat igazol majd az elkövetkező hetekben.

Ami a NiP-et illeti, egyelőre nem tudni, hogy kinek a helyét veheti át Brollan. Phzy csak beugró, de ő AWP-s. Valaki más fog kiesni a keretből, sőt, a mi tippünk szerint akár két játékos is. Mi arra gondolunk, hogy a NiP-ben vissza szeretnének térni a svéd felálláshoz, vagyis Brollan es3taget válthatja és így a hónapok óta betegeskedő device-nak sem lenne maradása.

Reméljük, hogy az elkövetkező napokban minden kiderül.

Itt azonban nem állt meg a kapkodás, az Astralis is az utolsó pillanatban jelentett be cserét. Végre belátták, hogy Lucky kevés a tier 1-es szinthez és kispadra ültették a dán játékost. Helyére a kézenfekvő megoldást választották, a dán farligot.

Farligot az utóbbi években CPH Flames, GODSENT és FPX-színekben láttuk és sokkal rátermettebb AWP-s képét mutatta, mint Lucky. Ez az igazolás azonban az Astralis körül is a feje tetejére állított mindent. 

Egyrészt, így már esélytelen, hogy device visszatérjen. Másrészt, nincs meg az RMR versenyhez szükséges 3/5-ös felállásuk. A tavalyi Major óta túl sok játékost cseréltek, így most valószínűleg nekik is a nyílt kvalikból kell majd bejutniuk. Egyelőre azonban nem közölték, hogy a csapat kiesett volna az áprilisi EU RMR-versenyről, holott a szabályok azt diktálják, hogy 2/5-ös felállással ki kell esniük onnan.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!