Mégsem épít új csapatot a Dignitas, kiszállnak a CS:GO-ból!

Mégsem épít új csapatot a Dignitas, kiszállnak a CS:GO-ból!

„A belátható jövőben” nem indít CS:GO csapatot a Dignitas. Korábban újjáépítésről beszéltek, de a próbálkozások nem váltották be a reményeiket.

A Dignitas az európai RMR-ok után május elején jelentette be, hogy CS:GO csapatát újjáépíti, korábbi játékosaik az átigazolási listára kerülnek, de lehet megtartják néhányukat, ha úgy adódna. A cél akkor az volt, hogy „építsünk egy izgalmas felállást és [bajnoki] címekért küzdjünk”. Azóta kicsit több, mint egy hónap telt el és a szervezet nem tudott előrelépni a terveivel. Most bejelentették, hogy bezárják a CS:GO divíziót és mindenkit az útjára engednek, „a belátható jövőben” nem indítanak új csapatot a játékban.

A Dignitas a következő közleményt adta a korábbi, májusi alatt:

„Miközben több felállás-változatot megnéztünk az elmúlt hetekben, úgy döntöttünk, hogy az összes játékos és az edzők elengedése a legjobb érdekünk, így más lehetőségek után nézhetnek. Ennek értelmében a Dignitas nem fog versenyezni CS:GO-ban a belátható jövőben. A partvonalról fogunk szurkolni a volt játékosainknak és a sikereikért, rajongói maradunk a legnagyszerűbb e-sportnak. A viszontlátásra.”

Az eddigi Dignitas-felállás tehát szabadon igazolhatóvá vált. F0rest hosszú karrierjében ez az első alkalom 2004 óta, hogy nincs csapata. A legendás játékost nemrég fnatic színekben láthattuk a svédországi Pinnacle Cup Championshipen, ahol az 5-6. helyen estek ki. Egyelőre nem tudni, hogy a 34 éves svéd folytatja-e a játékot, és ha igen, akkor hol.

A Dignitas volt tagjai

Patrik "⁠f0rest⁠" Lindberg
Adam "⁠friberg⁠" Friberg
Ludvig "⁠HEAP⁠" Alonso
Håkon "⁠hallzerk⁠" Fjærli
Jonas "⁠Lekr0⁠" Olofsson

Faruk "⁠pita⁠" Pita (edző)

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!