Bezár a nyugdíjasotthon, megválik csapatától a Dignitas!

Bezár a nyugdíjasotthon, megválik csapatától a Dignitas!

Teljesen új csapatot építene a Dignitas az RMR-os kiesést követően, az eddigi felállás átigazolási listára került.

A Dignitas átigazolási listára teszi a f0rest és friberg nevével fémjelzett CS:GO csapatát, miután nem jutottak ki a PGL Major Antwerpenre az európai RMR-ról. A bejelentés szerint többet vártak a felállástól és ez az eredmény arra késztette őket, hogy újragondolják az elképzeléseiket. Azt a lehetőséget meghagyta magának a Dignitas, hogy egyes játékosok az eddigi csapatból az újraépített koncepcióban is szerepeljenek, ha úgy adódna. A cél viszont az lenne szerintük, hogy „építsünk egy izgalmas felállást és [bajnoki] címekért küzdjünk”. 

A Dignitas CS:GO-s visszatérése még 2020 februárjában történt, amikor lényegében leigazolták a 2013-as NIP-et, csak Fifflaren akkor edző lett, helyét hallzerk vette át a kezdőben. Még azév szeptemberében GeT_RiGhT és Xizt a kispadra kerültek, majd egy héttel később Fifflarenből menedzser lett, vENdettából pedig edző. Az azóta eltelt másfél évben folyamatosan jöttek-mentek a játékosok és edzők is, az eredeti NIP-ből f0rest és friberg azonban stabilan tarthatta a pozícióját. Annak ellenére, hogy ez a projekt már az elejétől kezdve a „legendás játékosok nyugdíjasotthonának” volt bélyegezve és senki sem várt tőlük semmit.

Ami a csapat eredményeit illeti, a két év alatt sok időt töltöttek a HLTV top 30-ban és az online érában érték el legjobb eredményeiket, de selejtezőkön kívül semmit sem nyertek, a tier 2-3-nak nyitott ligákban rendszerint csak a negyeddöntőkig jutottak el. A PGL Major Antwerpent megelőző A RMR-ra történő kvalifikáció volt talán a legnagyobb teljesítményük, de ott az Outsiders kiejtette őket. Ha levezetésként tekintünk erre, akkor elfogadható, de a Dignitas tervei megváltoztak, bajnoki címek pedig aligha jöttek volna ezzel a felállással.

A Dignitas volt felállása

Patrik "⁠f0rest⁠" Lindberg
Adam "⁠friberg⁠" Friberg
Ludvig "⁠HEAP⁠" Alonso
Håkon "⁠hallzerk⁠" Fjærli
Jonas "⁠Lekr0⁠" Olofsson

Faruk "⁠pita⁠" Pita (edző)

Borítókép: HLTV/brcho

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!