Kiderült jks ára, de kassad szerint senki sem fog annyit fizetni érte

Kiderült jks ára, de kassad szerint senki sem fog annyit fizetni érte

Kassad szerint láthattuk Katowicében, hogy mire képes jks, de ezen kívül már egy éve nem játszik rendszeresen, ezért hatalmas kockázat ilyen áron megvenni.

Aleksib és JACKZ távozhatnak a G2-tól, miután mindkettejük átigazolási listára került a riportok szerint. Egyelőre nem tudni, ki érkezhet a helyükre, még az sem teljesen biztos, hogy mikor történhetnek meg a cserék – Aleksib esetében elképzelhető, hogy a nyári szünet után még játszik a csapattal valameddig. Nehéz helyzetben van egyébként a G2, mert ugyan sok eladó és ingyen igazolható játékos akad a piacon, kevesen felelnek meg a kritériumaiknak.

Csütörtökön a Snake and Banter nevű podcast legújabb epizódjában kassad, a Renegades, a 100Thieves és az EXTREMUM korábbi edzője volt a vendég. Az utóbbi egy évben leginkább elemzői munkát végző mester a G2-hoz érve a beszélgetésben elmondta, szerinte a Katowicében bajnoki címet szerző jks-t kellene leigazolnia a G2-nak JACKZ helyére, azonban van ezzel egy nagy probléma – a Complexity által kért ár.

„A cseréket muszáj volt meglépni, nem is feltétlenül most, hanem már négy hónappal ezelőtt. Az a helyzet, hogy kell nekik egy CT anchor. Nem egy klasszikus role player kell. JACKZ CT anchorként játszott és borzalmas volt ebben. Nem az a fajta játékos. [...] Egy bajnok szervezetnél, mint a G2, akik ennyire sok pénzt befektettek már – 1 millió dollár NiKoért, 600 ezer m0NESYért, 400 ezer nexáért és hunterért. Tudod, ez rengeteg pénz. Egy olyan játékost akarsz, aki betölti azt a CT anchor pozíciót. És az jks. Jks ára, azt hiszem, 200 ezer dollár. Na már most, ez elképesztő. Jks egy jó játékos, top 20-ban volt 2019-ben, 2020-ban, tudjuk mire képes. Megnyerte az IEM Katowicét a FaZe-zel. De már egy kicseszett éve nem játszott. Egyetlen szervezet sem fog egy ilyen srácért 200 ezer dollárt fizetni” – mondta kassad.

Kassad később arról beszélt, hogy a különböző felek inkompetenciája is szerepet játszik abban, hogy jks még nem talált új otthont magának. Szerinte a Complexity egyszerűen elijeszti az érdeklődőket ezzel az árral, a tárgyalások szinte azonnal megszakadnak miatta. A legjobb megoldás (az ár csökkentésén túl) szerinte vagy az lenne, ha kölcsönadná a coL jks-t pár hónapra és így kipróbálhatnák őt az érdeklődők, vagy az, ha részletekben fizethetnék ki a szervezetek az árat és a játékos alacsonyabb fizetést is elfogadna arra az időszakra kompenzációként.

Kassad szerint egy Complexity kaliberű szervezetnek nincs szüksége erre a 200 ezer dollárra azonnal, nem lesz likviditási problémájuk a következő hónapban, ha nem kapják meg azt egy összegben. Cserében valami rugalmasabb ötlettel könnyebben megszabadulhatnának egy játékostól, akit nem fognak játszatni többé biztosan, de a szerződése alapján fizetésre jogosult a kispadon is.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED PASSZOLNA JKS A G2 FELÁLLÁSÁBA?

  • 23 %
  • 77 %