Magyar játékossal és edzővel indít akadémiát a Prodigy Agency

A játékosoknak nem lesz kivásárlási ára, a Prodigy csupán az ügynökük lesz, amikor egy nagyobb csapat lecsapna rájuk.

A Prodigy Agency bejelentette a The Prodigies nevű akadémia projektjük harmadik évadát, amelyben a 16 éves magyar játékos, Vida „noleN” Nolen is játszani fog. Továbbá az edzői stábban is lesz magyar a csapatnál Rozsos „pakesZ” Patrik személyében. A Prodigy Agency fizetést és számtalan támogatást nyújt majd a projekt tagjainak a fejlődéshez: például apEX és NBK mentorálja majd őket vagy bootcampelhetnek. A játékosoknak nem lesz kivásárlási ára, a Prodigy csupán az ügynökük lesz, amikor egy nagyobb csapat lecsapna rájuk.

Jérôme Coupez, az ügynökség vezetője nyilatkozott a tehetséggondozó projektről, amit az év elején indítottak. Az előző két szezonban Coupez még inkább tapasztalatot próbált szerezni ezen a téren, ám a korai sikerek megerősítették abban, hogy érdemes ezzel komolyan foglalkozniuk. Így érkezünk el a mostani, harmadik szezonhoz, amely során kétszáz játékos közül választották ki a végső hatot, köztük Nolent is. Itt hozzátennénk, a jelentkezés nem zárult le, szívesen fogadja a Prodigy az újabb és újabb jövendő sztárokat.

„Ez a projekt nagyon fontos nekem és az előző két tesztszezon alatt a koncepció kialakításán dolgoztam. Ez egy igazán úttörő projekt a teljes CS:GO ökoszisztéma számára, a cél az, hogy egy egyszer az életben adódó lehetőséget adjunk fiatal és ígéretes játékosoknak, az első fizetésüket és szerződésüket, láthatóvá váljanak a professzionális csapatok számára. A projekt körüli figyelem már most is hihetetlen és alig várom, hogy ezt megtoljuk a jövőben, sok ötletünk van a bővülésre. Sok erőforrást adunk a The Prodigies támogatására a Prodigy Agencytől, de ezen túl hálás vagyok a partnereinknek is, akik hittek a projektben és a célban, hogy fiatal játékosokat támogassunk: Razer, CS.Money, Scope.gg és Refrag” – nyilatkozta Coupez.

A The Prodigies felállása

Sebastiaan „Acorn” Wehnes
Timothy „tvs” Sjöberg
Sébastien „SBT” Sabbadin
Mihai „fNk” Costache
Nolen „noleN” Vida
August „Straxy” Canavan

Patrik „pakesZ” Rozsos (edző)
Oliver „kZy” Heck (edző)
Felix „Frøg” Bergeron (elemző)

Az átigazolási időszak legfrissebb hírei egy helyen

Borítókép: Szoboszlai „szodani” Dániel
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!