Kispadra kerülhetett Aleksib, új irányítót keres a G2

Kispadra kerülhetett Aleksib, új irányítót keres a G2

Ismét cserél a G2-csapata, ráadásul az egyik legfontosabb emberét.

Pár napja felröppent a pletyka, miszerint a G2 Aleksib és XTQZZZ cseréjére készülhet. Erre azonban szinte mindenki csak legyintet, mondván, hogy kacsa az egész. Néha nem árt azonban ha hiszünk a pletykáknak, vagy legalább figyelünk azokra, hiszen most is beigazolódtak!

Bár a G2 még hivatalosan nem kommentálta a sztorit, Aleksib néhány perce Twitteren jelentette be, hogy a csapattól szabad kezet kapott, már most keresheti a lehetőségeit a G2-n túl. Ez egyet jelenthet, hogy a finn irányító hamarosan kispadra kerül, ha nem került már most oda!

A holnapi IEM Köln döntője után 1 hónapos szünet következő a profi tier1-es CS:GO-ban, így egy cserét talán most a legjobb eszközölni. Persze, ha minden jó lenne a csapatnál, akkor nem cserélnek, szünet ide vagy oda, ez így mindenképpen egy kényszerlépés a G2-tól.

Aleksib hat hónapot töltött a csapat élén, ez idő alatt pedig szinte semmit sem ért el a G2. A 2022-es IEM Katowice versenyén még másodikok lettek, aztán rögtön elindultak a lejtőn és még mindig csak gurulnak lefelé.

A G2 2022-es eredményei (forrás: liquipedia)

Két izgalmas kérdésünk van most. Vajon hová igazolhat Aleksib? Egy jó IGL-re mindenhol szükség lehet, de a G2-s kudarc után nem lesz könnyű elhelyezkednie. A másik pedig az, hogy kit szerezhet a G2 a helyére? Ez talán még inkább fogós kérdés, hiszen ha valamelyik szerepben kevés az igazán tehetséges játékos, akkor az az irányító.

Kíváncsian várjuk, hogy mi sülhet ki ebből.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!