Meg lehet élni a FIFA-ból? Ezentúl már igen!

Meg lehet élni a FIFA-ból? Ezentúl már igen!

Na de mi jön ezután? A FIFA fejlődésének bemutatása, a játékos kezdetektől a professzionális megélhetési versenyzésig.

A FIFA sorozat 1993 óta minden évben új résszel jelenik meg, és a sport játékok abszolút favoritjának számít. Az Egyesült Királyságban a FIFA sorozat a legnépszerűbb konzolos játéknak számít az egész piacon, és nem csak a futball nemzetek hazájában népszerű! Komoly szerepe van a hagyományos foci elterjedésében és népszerűsítésében az olyan országok fiataljai között, ahol nem elsőszámú tömegsport az európai labdarúgás, így az Egyesült Államokban is!

A kezdet és a siker

A minden évben megrendezésre kerülő FIWC bekerült a Guiness rekordok könyvébe is, mint a legtöbb nevezett versenyzőt felsorakoztató sorozat, a fődíj ennek megfelelően szintén magas, pontosan 20 000 dollár. A döntőt a FIFA.com oldalon élőben közvetítik és a világ bármely pontjáról követhető.

Nem csak az EA, a kommentátorok, vagy maguk a játékosok profitálnak ezekből a nagy példányszámban eladott címekből, hanem maguk a klubok is kiveszik a részüket a tortából. Létező trend ugyanis profi FIFA játékosokat igazolni, még a legnagyobb egyesületek számára is. Nem hiszitek? Nézzétek utána itt, vagy itt, esetleg ezen a linken is, meglepő nevekkel találkoztok majd! Egyértelmű, hogy mindenki szeretné meglovagolni a népszerűségi hullámot, hiszen ez esport csak úgy sziporkázik a legnagyobb magasságok felé, és ezt úgy tűnik, már semmi sem állíthatja meg.

Mi lesz a következő lépés?

Egyre több további csatlakozó klub jelenik majd meg, ez már biztos. Továbbá egyre több TV-csatornán és egyéb hagyományos felületen, például fogadóirodákban is szembe jöhet velünk a videójáték ipar. 

Amit viszont már most tudunk az elkövetkezendő FIFA sorozatról, hogy az EA begyújtotta az esport rakétáit és elindítja a játékba beépített esport kupákat, melynek díjalapja 1,3 millió dollár. Igen, jól olvastad, ennyi pénz kerül kiosztásra a következő FIFA játékon belül. Viszont sajnos csak PS4 és ONE platformokon. Érdekel a dolog, alábbi cikkünkben megírtuk, hogyan is zajlik mindez!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!