Ennyien nézik a StarCraft II versenyeket

Ennyien nézik a StarCraft II versenyeket

Egykoron az iparág zászlóshajója volt, most már csak egy a sok közül. De mennyien követik?

A StarCraft II anno az egyik legnézettebb és legnépszerűbb esport játék volt, ma azonban már épp hogy csak benne van a top 10-ben az adatok alapján. De lehet, hogy maradt még benne némi szufla...

Nemrég a Gamolco közzétette a StarCraft II nézettségi adatainak infografikáját a 2016-os évvel kapcsolatban.


Az egyértelmű győztes az IEM Katowice bajnokság volt, a legmagasabb nézettség körülbelül 72 000 volt. A verseny egyébként egy igaza Hamupipőke-sztori volt, hiszen a Liquid csapatból Jens 'Snute' Aasgaard nagyszerű menetelést mutatott be és csak a döntőben kapott ki a Choi 'Polt' Seong Hun-tól, az EnVyUs játékosától. Arra pedig, hogy az európai játékos odaér a döntőbe nem sokan fogadtak volna.


Ezek a nézettségi adatok nem túlságosan magasak, ha más esportokkal hasonlítjuk össze, de azért egy elég szép eredmény egy olyan játéktól, amit sokan "halottnak" hittek. Az bizony meglehet, hogy az SCII aranykora már leáldozott, de azért nem kell még temetni. Emellett pedig az is érdekes, hogy teljesen mindegy, hogy egy StarCraft verseny WCS esemény vagy sem, a rajongók csak jó meccseket akarnak látni.

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.