FIFA: saját vb-t kapnak a profi focicsapatok esportolói?

FIFA: saját vb-t kapnak a profi focicsapatok esportolói?

Újabb ponton kapcsolódik össze a sport és az esport? Változások a legnagyobb FIFA bajnokság rendezésében.

Az EA Sports 2004 óta a FIFA-val közösen rendezi meg a FIFA Interactive World Cup-ot, az esportolók labdarúgó világbajnokságát. A regisztráltak létszáma elég szépnek mondható, idén már ~2,5 millió játékos nevezett a versenyre, melynek fődíja 20.000$, valamint a FIFA Év Játékosa gálára (az Aranylabda Gála utódja) való meghívás, ahol Cristiano Ronaldo és Messi olyan sztárral találkozhat, aki az év legjobb FIFA játékosának mondhatja magát :) Nevezni egyébként bárki nevezhet, akinek van aktuális FIFA játéka, stabil internet kapcsolata és PS4-e/XBox-a.

Most pedig olyan hírek röppentek fel, hogy a FIFA és az EA egy kifejezetten a profi labdarúgó csapatoknak létrehozott kupát szeretne indítani, aminek a győztese egyből kvalifikálná magát a legjobbak közé a döntőbe. Ez leginkább egy showmeccs sorozat lenne, ahol a legjobb klubok mérhetnék össze erejüket a virtuális futball pályán. Valahogy úgy, ahogy most a klubvilágbajnokság zajlik. Nem meglepetés ez a lépés, ugyanis nagyon sok profi csapat igazolt már profi játékosokat. Például a Manchester City és a Valencia, a PSV Eindhoven vagy a Sporting Lisbon, de újabban a PSG-t is hírbe hozták az esporttal.

Úgy néz ki, hogy a FIFA is elindult az esport útján. 

Szeretnéd kipróbálni magad a FIWC-en te is? Akkor rendeld meg nálunk a FIFA 17-et, hogy az első naptól fogva gyakorolhass! Részletekért katt a képre ;)

FIFA17 előrendelés

Tetszett? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!