A gamer közösség legzseniálisabb embere vagy a legnagyobb csalója? (1. rész)

A gamer közösség legzseniálisabb embere vagy a legnagyobb csalója? (1. rész)

Bachir Boumazza, aka Chiren, aka Athene az internet egyik legnagyobb rejtélye. De ki is ő? Ismerjük meg jobban!

Bachir Boumazza, aka Chiren, aka Athene az internet egyik legnagyobb rejtélye. Nagyon nehéz megítélni, hogy a srác mit és miért csinál. Ebben a pillanatban ő az internet egyik legnagyobb irgalmas szamaritánusa, aki az utóbbi években elvileg minden idejét és energiáját annak szentelte, hogy különböző jótékonysági szervezeteknek gyűjtsön pénzt. Afrikai árvák, Haiti földrengés vagy Save the Children, ez csak pár név a szervezetek közül, akiknek Athene az utóbbi években gyűjtött. Ennek érdekében pár hónapja létrehozott egy stream platformot, aminek az egyik célja, hogy az emberek a jó ügyért tudjanak adakozni. A másik célja pedig, hogy népszerűbb legyen, mint a Twitch. De ki az az Athene? Itt az ideje, hogy jobban megismerjük.

Athene, a játékos

A srác 1980-ban született Belgiumban. Ott végezte el az egyetemet, majd miután lediplomázott, politikai aktivistának állt. Pártot alapított és megpróbált bejutni a Belga parlamentbe - az egyik legfurcsább kampányfogása az volt, hogy több tízezer embert keresett fel személyesen, hogy rábírja őket arra, szavazzanak rá. Mondani sem kell, nem választották meg. Ezután úgy gondolta, hogy jelentkezik egy akkor induló valóságshowba, ahova beválasztották, és be is költözött a Big Brother házba. A célja ezzel is az volt, hogy a politikai nézeteire hívja fel a figyelmet, de ismét csak kudarcot vallott. Hamar kiesett, és semmilyen előnyt nem tudott kovácsolni a médiamegjelenésből. Ezután írt egy könyvet, és a barátaival elkezdett forgatni egy filmet, amit aztán soha nem fejezett be. Majd megint megpróbálkozott betörni a politikai életbe, de ekkor sem sikerült, ezért úgy gondolta, valamit változtatnia kell, máshogy kell szólnia az emberekhez, nem kampányokon keresztül. Ekkor jött a képbe a World of Warcraft.

Athene úgy gondolta, hogy a világ legnépszerűbb játékán keresztül elér majd nagyon sok embert, és ezzel felhívja a figyelmét a mondanivalójára. Már az elején kijelentette, hogy ő lesz a világ legjobb Paladin játékosa és mindent egybevetve ez nagyjából sikerült is neki. Még a Vanilla időszakban nem egyszer fordult elő, hogy Athene minden PVP ladder tetején ott csücsült (1v1, 3v3, 5v5). Jó játékos volt és a közösség egyik legismertebb tagja, amit meg is tudott fogni azzal, hogy a YouTube egyik első és legnépszerűbb csatornájára gyártotta a tartalmakat. Volt minden, a gameplay videóktól kezdve, a tutorial videókon keresztül a teljesen agyament videókig, ahol Athene, a bátyja és a haverjai kvázi hülyét csináltak magukból. A videók hihetetlenül népszerűek voltak, sokan ismerték meg őket és az életüket. És Athene elérte a célját: ismert személyiség lett és megtalálta a közönségét. Viszont volt egy hátulütője annak, hogy a YouTube akkor még nem volt olyan nagy dolog: Athene és csapata nem tudott pénzt csinálni ebből az egészből, és lassan eljutottak oda, hogy nem volt miből finanszírozni azt, amit csináltak, így Athene gondolt egyet és nekiállt pókerezni.

Maga akarta megoldani a csapat pénzproblémáit, és ezért mindent félretett, hogy egy év alatt összeszedjen annyit, amiből mindent finanszírozni tud. A legmeglepőbb az volt, hogy ment neki. Nagyon sok pénzt keresett vele, csak azzal, hogy a pókert matematikai megközelítésből csinálta. Feszesen játszott, nagyon sok asztalon egyszerre és csak nagyon kevés kombinációt tett meg. Athene Chiren80 néven itt is gyorsan híres lett, a pokerstars.com fel is figyelt rá, így nagyon gyorsan le is szerződtette. Az egyik legnagyobb dolog, ami ehhez az időszakhoz tartozott, hogy Athene egy hónapban több mint egymillió leosztást játszott le, ezzel pedig világrekordot állított fel. De a folyamatos játéknak meglett a negatív eredménye is: Athene csapatából ketten úgy gondolták, hogy ez már nem az, ami régen volt, és leléptek, ezzel pedig a csapat létszáma majdnem a felére csökkent. De a póker nem állhatott meg, és az egész a bahamai PCA tornával teljesedett ki, ahova Athene már profiként érkezett. Ám itt sem sikerült odaérni a csúcsra, már az elején, a csoportkörben kiesett, és ezzel véget ért a pókerkarrierje, mert úgy érezte, elég pénzt tudott összeszedni, hogy újra a régi céljaira koncentrálhasson.

Ezután Athene - ha lehet mondani - még népszerűbb lett. Visszatért a WoW-ba, újra YouTube videókat kezdett gyártani és a gamer közösség egyik legismertebb tagja volt. Szinte nem volt olyan nagyobb gamer esemény, ahol Athene nem vett részt. Egyszerűen kikerülhetetlen volt, és akkor ott volt mindennek a tetején. Eddig minden álomszerűen alakult, de mindenki tudja, hogy az internetes hírnév múlandó, és nagyon nehéz megtartani. Ez Athene életében is eljött, 2013-14 környékén az internet elkezdett továbblépni, ő pedig úgy gondolta, hogy valahogy vissza kell kerüljön a köztudatba. Itt kezdődtek a gondok...

(folyt. köv.)

Tetszett ez a cikk? Akkor kövessetek minket Facebook-on!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Tökéletes választás a kikapcsolódásra: a felfújható matrac

Egyértelműen megérkezett a jó idő, a meleg hétköznapok, ami azt jelenti, hogy a legtöbb szabadidős programot el lehet kezdeni szervezni, ráadásul most már a vízpartra is mehetünk. Lassan beköszönt a strandröplabda, strandfoci szezonja, ha pedig két mérkőzés között lazítani akarunk, akkor jó, ha van a közelben egy felfújható matrac.