Nem csalódtunk: az év meccsét hozta a ROX és az SKT összecsapása!

Nem csalódtunk: az év meccsét hozta a ROX és az SKT összecsapása!

A Worlds elődöntők első körében a két legjobb formában lévő koreai csapat küzdött meg egymással a döntőbe jutásért. 

Ahogy már beharangozónkban írtuk, a ROX – SKT meccs akár előrehozott döntőnek is tekinthető a másik ág fényében. A tét tehát nem volt kicsi, lássuk, ki lesz ott a döntőben! INNENTŐL SPOILER!


Game 1

A találkozót nagy meglepetésre Bengi kezdte, nem pedig Blank, pedig utóbbi jó formát mutatott a VB alatt. A csapatok az első draft során leginkább a középső ösvényt támadták, így lehetővé téve, hogy Faker a profi meccsen legtöbbet játszott Oriannához jusson.

A játék eleje Peanut elkeseredett gank-kísérleteiről szólt, de Bengi nagyon jól nyomon tudta követni ellenfelét, így az folyamatosan csak hátrányba került. A ROX ennek ellenére folyamatosan kísérletezett, és az első sárkányt sikerült is elhozniuk, de a győztes harc után is csak egalizálták az aranykülönbséget. A következőkben Peanut hibájának következően csatát vesztett a ROX, melynek következtében a lenti torony is bukott. A játék középső szakaszában a harmadik inferno sárkányért ment a küzdelem, melyre annyira rákoncentrált a ROX, hogy az SKT közben szépen elhozta mindenféle nyomás nélkül a Baront. A buffal megerősödve a világbajnoki címvédő szépen rombolta le minden ösvényen a tornyokat egészen a ROX bázisáig. A védekezés viszonylag jól ment Kuroéknak. Annyira, hogy a következő Baront ők szedték le, kihasználva az ellenfél pillanatnyi rossz helyezkedését. A meccs a következő percekben teljesen kiegyenlítődött, a csapatok folyamatosan próbálták kijátszani a másik gyengeségét egy-egy váratlan megmozdulással. Az Elder körül aztán az SKT kerekedett felül, és a sárkányon kívül a csatát és a meccset is megnyerték.

SK Telecom 1 – 0 ROX Tigers

Game 2

A második játékra úgy gondolta Gorilla, hogy lerombolja a szezon hátralévő részére a soloq-t, és támogatónak Miss Fortunet választotta. A másik változtatás Blank kezdése, pedig Bengi jól játszott az első meccsen. Meg is lett az eredménye: a harmadik percben Peanut és Blank egyszerre volt Smebéknél, a ROX el is hozta az első killt. A parti hamar beindult ezután. Faker megölte Kurot 1 az 1 ellen, hogy aztán lent legyen egy kis felfordulás, amiből viszont a ROX kerüljön ki győztesen. MF és Peanut közreműködésével a tigrisek domináltak a lenti ösvényen, és két tornyot is elhoztak innen, de Dukenak és Fakernek sikerült erre válaszolni saját ösvényeiken. A következő sárkánynál (ami mellesleg megint inferno volt) a ROX elpusztítja az SKT, ezzel behozhatatlan előnyre téve szert a 16. percben. A meccset ennek ellenére érdemes volt megnézni. Volt egy pár remek teamfight, és egy backdoor-szerű befejezés a végére egy teleportot akadályozó egész pályás Ashe ultival megfűszerezve. Az év lövése, az tuti.

SK Telecom 1 – 1 ROX Tigers

Game 3

A meccs után nem nagyon változtattak a csapatok a hősökön, ennek megfelelően a játék eleje az előző játékhoz hasonlóan festett, és Prayék szerezték meg az első skalpokat az alsó ösvényen. Fent azonban nem ment annyira jól Smeb számára, Blank és Duke több alkalommal is rajta tudott ütni Rumble-jén. A tempóelőny a ROX-nál maradt, amit leginkább Wolf bánt, Duke azonban életben tudta továbbra is tartani a reményt az SKT számára, még akkor is, ha Pray majdnem minden ultija betalált. Egy ilyen után, Faker halálát követően a ROX a Baronra fordul, melyet Blankék nem tudnak megakadályozni. A bosszú nem várat sokat magára, ezúttal Faker találja meg ultijával Prayt, de a buffolt tigrisekkel ettől függetlenül nem bírt a címvédő. Ezt követően több teamfight is a ROX nyomásának köszönhetően alakul ki, az SKT elkeseredetten védekezett, de Ashe túl sok volt ez alkalommal is. A bázist végül a következő Baron után sikerült feltörnie a koreai bajnoknak, főleg Kuro és Pray hihetetlen játékának köszönhetően.

SK Telecom 1 – 2 ROX Tigers

Game 4

Két vereség elég volt ahhoz Wolféknak, hogy végre kitiltsák Miss Fortunet a draftban, valamint Bengi is visszatért. Nem is kezdődött rosszul a váltás után a meccs az SKT számára. Bengi előbb tempóelőnybe került Peanuttal szemben, majd ezt és Kuro egyéni hibáit kihasználva büntették a ROX-t középen. Ezt követően a csapaton cserélték az alsó tornyokat. Pray újra Ashe ultijaival próbált játékokat kezdeményezni, de Kuro Fakerhez képest le volt maradva középen, így késve érkezett csak a harcba. Ezt követően Smeb volt pozíción kívül, így az SKT tőlük szokatlan módon előnyt szerzett a korai szakaszban. Az irányítást kézben tartva meglehetősen passzívan, de tudatosan terelte a meccs menetét tovább az SKT egy fenti csatáig, melynek köszönhetően a második sárkányt sikerült elhozniuk. Bengi, tőle szokatlan módon carry szerepben tündöklött. A nyomást nem adta lentebb a világbajnok, és a ROX-tól szokatlan harcokra kényszerítette Prayéket. A hátrányt nem tudta már megfordítani a Tigers, folyamatos nyomásgyakorlás mellett hozta el az SKT előbb a Baront, majd az Eldert, végül pedig befejezték a meccset, így jöhetett az ötödik, mindent eldöntő összecsapás!

SK Telecom 2 – 2 ROX Tigers

Game 5

A mindent eldöntő találkozóra átalakultak kicsit a választások. Smeb megkapta Jayce-t, cserébe Pray Ashéért az alsó ösvényen. A meccs kevésbé indult jól Bengi számára, mint az előző. Ezúttal Peanut olvasta játékát, és ölte meg a saját erdőjében. Innen a játék kicsit káoszba torkollott, de nem is csoda, a világbajnoki döntő volt a tét. Bengi és Peanut is folyamatosan játékokat kreált a pálya különböző pontjain, és segítette csapattársait killekhez. Jól jelezte a meccs szorosságát, hogy a 22. percben a csapatok között általában 500 aranynál kevesebb volt csak a különbség. A ROX ekkor úgy döntött, megpróbál magasabb sebességre kapcsolni, és elment Baronhoz. Sikerült begyűjteniük a buffot, cserébe 4 játékosuk halt meg, míg az SKT-ből senki. Ezt követően hatalmas nyomást tudtak helyezni a tigrisekre, folyamatosan döntötték be a tornyokat az összes ösvényen. A következő Baron már simább volt az SKT számára. Míg három ember az ösvényen tartotta a ROX-t, addig Bengi és Faker megölték a buffot. A Tigers innentől kilátástalan helyzetbe került. A teamfight kompozíció ellen esélyük sem volt a pick kompozícióval ekkora arany és nyomás hátrányban. Faker folyamatosan erőszakolta ki a villanásokat ellenfeleiből, így számukra kedvező szituációkat kialakítva. A következő SKT Baron után minden eldőlt, a ROX szokásos módon alul maradt mumusával szemben, míg Bengiéknek immáron esélyük van a címvédésre.

Remek találkozón vagyunk túl, az idei világbajnokság legszínvonalasabb összecsapását láthattuk. Sajnálhatjuk, hogy a csapatok nem a döntőben találkoztak egymással.

Tényleg ez volt az előrehozott döntő, vagy a Samsung – H2k győztesének lesz esélye megakadályozni Fakeréket a címvédéstől?

KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.