Billentyűzet LoL-hoz? Minek, ha van BANÁN!

Billentyűzet LoL-hoz? Minek, ha van BANÁN!

Egy Youtuber új szintre emelte a gameplay-t. Esport, kicsit másképp!

Nemrég volt a 7. születésnapja a League of Legends-nek, azok pedig, akik mondjuk LoL-os videók gyártásából élnek Youtube-on, mára nehezen találnak ki újdonságokat. Nyilván mindenkinek megvannak a kedvenc idióta videósai, akik a játékban rejlő poénfaktort csúcsra járatják (Vandiril, Kshaway és még sorolhatnánk), mai szereplőnk, RossBoomsocks azonban egészen új szintre emelte a gameplay-t. Billentyűzete helyett különböző tárgyakra – pl. gyümölcsökre köti a számítógépét, különböző kábelek és érzékelők segítségével, majd utána ezzel játszik. És ha ez még nem lenne minden, megpróbálta a saját hangjával irányítani a játékot.

Első ilyen videója a Wukongos meccse volt, amikor banánokat kötött a PC-hez, és a gyümölcsök úgy érzékeltek, mint egy billentyű. 6 darab banánt alkalmazott, és mindegyikre külön-külön filccel ráírta, hogy melyik betűt helyettesíti. A négy darab alap gombon (Q-W-E-R) kívül még a Flash és a második választott képesség betűjét kötötte. Egész jól szerepelt ezen a meccsen, még egy Quadra killel is hozzásegítette a csapatot a győzelem felé.

Mivel látta, hogy hatalmas sikere van a formátumnak, új videót készített, ahol szintén maradt a banános megoldás, de itt most Lee Sinnel és Rivennel játszott, több kevesebb sikerrel.

A következő karakterhez kapcsolódó megoldása Gangplank és a 6 db narancs volt. A kalóz még billentyűzettel is elég nehezen játszható karakter, nem hogy még narancsokat püfölve. De RossBoomsocks ezt az akadályt is könnyen vette, és ezen a meccsen is győzedelmeskedni tudott. Ezután az egész Youtube megőrült, óriási sikert aratott az új koncepció.

Következő két célpontja Bard és Alistar volt, mindkettőjüket az alsó ösvényen, támogató szerepkörben játszotta. Míg Bard-ot egy xilofonnal irányítani elég nehéz, ezért ez a meccse nem is sikerült olyan jól, Alistar és a bongó dobok egész jól működtek együtt.

A korábban említett saját hanggal való játszás is megnehezítette alanyunk dolgát, hiszen egyfolytában a betűket mondogatni elég fárasztó lehet, főleg úgy, hogy a program is elég nehezen érzékelte, mikor mit mond. Hang alapú játékkal kipróbálta Thresht, Ashe-t, Teemo-t és Veigart.

Egy külön videó készült arról, ahogy TF-el óriási feedelésbe kezd, hiszen a program most is elég jól akadályozta a játékban.

És az éjszaka kijött az új videója is: Sona gitárral! :D

Az ötlet? Zseniális. A megvalósítás? Még inkább. Ti milyen tárgyat vagy gyümölcsöt párosítanátok is mivel?

Nekünk is támadt pár ötlet:

  • Graves - Szivar
  • Velkoz - Polip
  • Lissandra - jégkocka

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!