A rózsa vörös, az ibolya kék, a THR winstreaken nincsen fék!

A rózsa vörös, az ibolya kék, a THR winstreaken nincsen fék!

A döntőben is felvette a kesztyűt a THR a WiLD-al szemben, és végül 3-1-re tudta legyűrni a vadakat.

A több hónapig tartó idevezető út végül meghozta gyümölcsét, mind a játékosoknak, mind pedig a szervezőknek és egy minden szempontból látványos döntőt izgulhattunk végig. Magyarországon ilyen szintű versenyre, produkcióra és technikai megvalósításra még nem nagyon volt példa, az ember már-már úgy érezhette magát, mintha egy igazi LCS közvetítésen ülne Berlinben. Teljesen más hangulatot és szinte drámai magasságot adott az a puszta tény, hogy nem otthon egy monitor vagy tévé előtt ülve, hanem a helyszínen egy élő közönséggel együtt tapsolva, szurkolva és éljenezve nézi végig a meccseket az ember. A színpad, a környezet és a hangulat mind-mind azt az érzést keltette az emberben, hogy itt valami fontos esemény fog lezajlani. Méltó lezárása volt a Magyar Elit Bajnokságnak, a Riot Games és a szervező gárda igazán kitett magáért, hogy a lehető legprofibb megvalósítást hozzák el nekünk. Viszonylag kevés technikai hiba volt, így a magyar körökben megszokott szünetek száma, az első meccset leszámítva, alacsony volt.

Mindkét csapaton érezhető volt a felkészültség, szinte végig játékosspecifikus tiltások voltak és hiába lett az eredmény 3-1 a THR javára, összességében a mérkőzések elég szorosak voltak. 

Első meccs

Eléggé CC heavy csapatkompozícióval érkezett a THR, amire valamelyest azért készült a WiLD, nem véletlen a Morgana választás. Az alsó ösvényen egy előnytelen lane matchupot sikerült választania hi im mateéknak, a Vayne egy egyértemű lategame választás volt részükről, ezzel viszont lemondtak az ösvényteljesítményükről. Nagyon sok minden múlt Funzkaion ezen a meccsen, aki valahogy nem igazán találta a helyét, az érkezései valahogy folyton ütemen kívül jöttek. Bluerzor többször is elhappolta a táborokat Funzkai dzsungeléből, így viszonylag hamar hátrányba került a WiLD, hiába van az egyik leggyorsabb farm sebessége Rek'Sai-nak, főleg egy Tiamat után, nem volt lehetősége kihasználni ezt. 

Még akkor sem sikerült eleinte sikeres rajtaütést eszközölni amikor pontos információja volt a WiLD-nak bluerzor hollétéről, egyszerűen annyi eszköze volt a THR-nak arra, hogy bármilyen kezdeményezést megállítson, hogy az félelmetes, ráadásul az 5. percben két szint különbség is volt a két dzsungeles között.

A középső ösvényes teleportot kihasználva, Sk1nzor érkezésével tudta megszerezni az első gyilkosságot a wAZIER-rel szemben, az azonnali CC vonat ellen még egy Maokai is tehetetlen. Lépésről lépésre szerezték meg az előnyt a Reaperek, a WiLD tornyai pedig egymás után dőltek. A 30. percben Baron Nashort kezdtek a Pwnyék, amire érkezett volna a WiLD, de Funzkait itt se hagyták érvényesülni, nem volt lehetősége ellopni. Ezt az erősítést kihasználva tovább növelték előnyüket a Joeék, egész pontosan tízezerre. 

A meccset végül Sk1nzor hármasgyilkossága pecsételte meg, illetve az ezután szerzett ősi sárkány. Ezzel az előnnyel szemben már nem tudott védekezni a WiLD, pár másodperc híján majdnem 40 perc alatt, de nyert a THR.

THR 1 : 0 WiLD

Második meccs

Ezúttal egy sokkal összehangoltabb csapatkompozíciót választott magának a WiLD, érezhetően összeszedték magukat az első vereség után. wAZIERnek már az elején nagyon megindult a szekér Kennennel, 3 gyilkosságból kettőt elhozott magának, egybe pedig segédkezett, MarineHBS Kledje így nehezen tudta tartani az iramot. Szintén nagy változást mutatott Funzkai játéka is, aki a kezdeti botladozások után biztos patákon állt a második meccsen. 

Az első toronyért járó bónusz arany is wAZIER markát ütötte, folyamatosan járkált a pályán és ahol tudott ott segített elég sok sikerrel, a 18. percben már kész volt két alapvető tárgyával. Húsz percnél már hatezer arannyal vezettek Adm-ék, ilyen hátrányból már elég nehéz dolguk volt LittlePwny-éknak. Csapatharcokban elég jó felállásuk volt, ráadásul kezdeményezni is több lehetőségük volt, egyszerűen nem adtak lélegzetvételnyi időt sem az ellenfélnek. Sokkal több nyomása volt a mérkőzésre Funzkainak, Kennen megindítása nagy része volt annak, hogy ennyire dominálni tudták a harcokat, és harminc perc alatt bedarálták ellenfelüket.

Hasonlóan az első meccshez, a vesztes oldal nem hozott el egy darab tornyot sem, mintha kicserélték volna a teljes csapatot.

THR 2 : 1 WiLD

Harmadik meccs

Harmadik alkalommal már kicsit visszavettek a csapatok a kezdeti agresszióból, így az első 9 perc viszonylag eseménytelenül telt. Farmelőnyt ugyan kitudott alakítani Joe hi im mateval szemben, de ennek meg is lett az ára, a folyamatos push után végül megbüntették őket Funzkai segítségével, két gyilkosságot beporszívózva. Válaszolt azért a másik oldalról MarineHBS is. 1 v 1 szituációban egy porszemnyi szerencsével, de megölte wAZIER-t, ezzel megindult toppon, ráadásul a hírnök erősítés is hozzá került, így eléggé nehéz feladattá vált az ő visszafogása.

Ezt leszámítva viszont jól kezdődött ez a mérkőzés is a WiLD-nak, de túlvállalták magukat az alsó ösvényen. Egy elhúzott összecsapásban 1-4-ről 5-4-re fordítottak a Joeék, hextasy és a többiek nem vonultak vissza időben, közben meg megérkezett a két zor is az alsó ösvényre takarítani. A tendencia maradt, aki elhozta az első tornyot az sorra hozta a többit is, a globális előny ezzel bőven meg lett alapozva. Ha mindez még nem lett volna elég, Sk1ndra veszélyes, de 5 gyilkossággal már egyenesen halálos. Érezte is a Adm többször a mérkőzés alatt azt a burstöt, amit ez a karakter képes kiadni magából, nem is hagyták bent többet.

A hegysárkányok a WiLD-hoz kerültek, de nem jutottak a Baron közelébe, hogy ezt kihasználhassák, mivel a blerzorék ezt elhozták maguknak elég sunyi módon. Végig védekező játékot folytatottak Adm-ék, hiába volt szoros a gyilkosságok száma, ez néha csalóka tud lenni, objektívekre nagyon nehezen vagy csak megkésve tudtak érkezni. Hi im mate jól megindult kedvenc karakterével Jhinnel, a játék középső szakaszában vissza is jött valamelyest a WiLD a mérkőzésbe. Egy érdekes cserébe mentek bele, az alsó inhibitorukat adták fel a Baron Nashorért cserébe. Ez egy kényszerítő eszközt adott a THRnek az ősi sárkány környékén, hiszen az idő így már nekik dolgozott, lévén a szuperminionok maguktól is tolták az alsó ösvényt. Mindezek tetejébe egy nagyon elszámolt csapatharcot buktak el, wAZIER villanással és aktív Zhonya-val halt meg, egy Nexus toronyba került ez a hiba.

Több oda vissza harcot folytattak, de az utolsó hajrát a Sk1nzorék indították a korábban Baronért odaadott inhibitor felől, nem volt nehéz dolga egy félig nyitott bázisra berongyolni, korábban egy Nexus torony már bedőlt. Nem adta magát könnyen a WiLD, majd 45 percig küzdöttek, és mindkét csapatnak volt esélye és lehetősége nyerni.

THR 2 : 1 WiLD

Negyedik meccs

Érdekes első szintű összecsapással indultak a srácok, igazi 5 v 5 alakult ki. MarineHBS, elmondása szerint, majdnem eldobta az egeret mikor meglátta az öt embert a bokorban, végül a nagy káosz közepette Funzkai Lee Sin-je szerezte meg az első és egyetlen gyilkosságot ebből a szituációból. Nem sokkal később bluerzort a saját dzsungelében találta Funzkai, meg is büntette őt ezért, minden Lee Sin álma teljesült, kevesebb mint 3 perc alatt két gyilkossággal is gazdagodott.

Nem esett pánikba azért a THR, a középső ösvényre kétszer is ellátogatott bluerzor, először a villanását, másodszor meg már az életét is elvették Adm-nek. Cserébe a másik oldalon MarineHBS Kledje kapott kiemelt figyelmet, amiből az első tornyot sikeresen megszerezte a WiLD. Funzkai Lee Sin választása erőteljesnek bizonyult, sorra gankelt fent és lent, két korai toronyt szerezve a szélső ösvényeken, a gyilkosságok nagy része nála landolt.

Úgy tűnt, hogy várhatjuk az 5. meccset, több elrontott csapatharca  is volt a THR-nek, de Funzkai Lee Sin-jét elkapták a 24. percben, így Baron Nashort kezdhetett a THR. Elsőre nem sikerült elhozni, de cserébe három embert igen, utána meg már nem volt kihívás biztosítani a lila gyíkot. Sk1nzor ezen a meccsen nagyon megindult Lux-al, 7 0 2-be volt a Baron Nashor utáni harcban.

Ezek után kezdett visszajönni a meccsbe a THR, aranyelőnyt is visszavették és beindult a torony dózer. A WiLD mintha egyik pillanatról a másikra összeomlott volna. Félő volt, hogy esetleg a tankhiány gondot okozhat Marinéknál, de tízezres aranyelőnynél mindez mit se számít. Ezzel az előnnyel már könnyedén döntötték be a Nexust, ezzel megnyerve az első Magyar Elit Bajnokság döntőjét!

THR 3 : 1 WiLD

Két olyan csapatot láthattunk küzdeni a döntőben, akik minden szempontból méltó ellenfelei voltak egymásnak, az elkövetett hibáktól függetlenül. A THR ezzel az egész bajnokság alatt a döntőben bukott el egy meccset, így szinte veretlenül törtek a csúcsra, ahogy azt sokan várták már a MEB előtt is. GG WP, szép volt srácok!

Többek közt játékosokkal, managerekkel és a rendezvényért felelős gárda egy-egy tagjával is készítettünk interjút a döntő alatt, ezek is hamarosan érkeznek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!