Games Done Quick - avagy vigyük végig 20 perc alatt!

Games Done Quick - avagy vigyük végig 20 perc alatt!

Január 8-tól megint a Twitch-re költözik a GDQ, egy játék sincs biztonságban.

Tomb Raider 1, Borderlands, Fallout 3 és mondjuk Batman Arkham Asylum. Ezekben a játékokban egy közös van, hogy sokáig tart végig játszani, akár 60-70 órát is bele lehet tolni egyikbe vagy másikba és akkor még lehet csak végigrohantunk az egészen. Ha most azt mondom, hogy mindegyiket meg lehet csinálni kevesebb, mint egy óra alatt, akkor meglepődnétek? Pedig így van és ennek van hivatalos elnevezése is van, ez a Speed Run.

A játékos világ ezen szubkultúrájának a célja, hogy a különböző játékokat minél gyorsabban vigyék végig. Ehhez megpróbálják kihasználni a hibákat, bug-okat, glitch-eket és ha kell akkor akár a játék fizikáját is átverik. Persze mindenki azt szeretné, hogy övé legyen a világrekord. A speed run ezzel együtt nem új keletű dolog, mióta léteznek játékok azóta létezik ez is. Ez pedig azt jelenti, hogy a 80-a években is voltak olyanok, akik csak végigrohantak a játékokon, pedig akkor még játékok főleg Nintendo vagy Sega konzolokon voltak.

Az egész közösséget, a különböző játékok runner-jeit egy szervezet fogja össze a Games Done Quick és ők minden évben kétszer rendeznek egy egyhetes maratont, ahova a világ minden tájáról érkeznek a közösség tagjai, hogy minél több játékot toljanak végig iszonyatosan rövid idő alatt. Az egész pedig nem csak a szórakozásról szól a szervezet két rendezvénye a jótékonyságról szól. Általában valamilyen alapítványnak gyűjtenek pénzt, a legtöbbször rákkutatásra. Az élő rendezvényeket egyébként 2011-ben rendezték meg először, akkor 50.000 dollárt gyűjtöttek össze, de tavaly már 1.500.000 dollár jött össze.

De az ok ami miatt írok most erről az, hogy megint itt van nyakunkon a maraton. Január 8-ától hét napon keresztül váltják majd egymást a runner-ek a PC és a konzolok előtt. Az egészet lehet majd követni a Twitch-en keresztül és ha valaki a kíváncsi lenne a programra, akkor azt a következő linken azt is megtaláljátok. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy nézzen rá az adásra, mert nagyon jó hangulatú szokott lenni és az egész egy jó ügyért megy. Egyébként pedig HYPE!!!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.